Akıllı TelefonAndroidAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSSamsungTeknoloji

Apple Samsung Davası 8 Yaşında! Nice Yıllara…

Apple ve Samsung arasında süren patent ihlali davası 20010 yılında başladı ve o günden bugüne kadar büyük bir mücadeleye sahne oldu. Geçtiğimiz yıl nihayete erdiğini zannettiğimiz Apple Samsung Davası yine hortlamış görünüyor. New York savcısını tanıdığımız gibi California Yüksek Mahkeme Başkanı Hakim Lucy Koh‘u da tanıdığımız bu sürede gördüklerimiz tekrar hortlayacak gibi görünüyor. Karara itiraz eden Samsung yönetimi haklı bulundu ve verilen karar ile ilgili bir düzenleme getirildi.

Apple Samsung Davası 2018 – 2138

Geçtiğimiz yıl verilen karar neticesinde Samsung Apple‘a 1 milyar dolar ödeyecekti ama yapılan itirazlar neticesinde bu tazminat 339 milyon dolar olarak belirlendi ve Samsung da bu parayı Apple’a ödedi. Ancak Yüksek Mahkeme, tazminatın bir telefonun toplam satışından dolayı değil ihlal edilen belirli bir bölüm için olabileceğine karar vermesi ile birlikte bu ödenen tazminatın fazla olduğu ortaya çıktı ve Samsung da yapılan tazminatın mahkemenin belirleyeceği kısmını geri talep edebileceği ile ilgili yasal bir durum ortaya çıktı.

Hakim Lucy Koh: Bu Davadan Bıktım!

Son 8 yılını bu dava ile geçiren Hakim Koh ise, bu davanın benim emekliliğime kadar sürmesinden korkuyorum. Yaşanan mağduriyet bu son dava ile son bulmalı açıklamasında bulundu. Bakalım Apple Samsung davasında son karar ne olacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu