Akıllı TelefonAndroidGüncel Teknoloji HaberleriVivo

Vivo X Fold 2, Duyuru Öncesinde Kameralara Poz Verdi

Son dönemin en çok konuşulan telefonlarından biri olan Vivo X Fold 2 ilk kez ortaya çıktı. Telefona üç arka kamera eşlik edecek.

Vivo X Fold 2 katlanabilir akıll telefonun nisan ayında piyasaya sürüleceği onaylandı. Lansman öncesinde marka, Çin’deki Boao Forum’a katıldı. Şirket etkinlikte  X Fold 2’yi ilk kez meraklı bakışların karşısına çıkardı.

Vivo X Fold 2, deriden yapılmış gibi görünen kırmızı renkli bir arka panele sahip görünüyor. Önceki modellerde sunulan büyük kamera modülü, X Fold 2’de yuvarlak bir modülle değiştiriliyor.

En önemli gelişmenin ağırlık tarafında olması bekleniyor. Önceki model 311 gram ağırlığındayken, Vivo’nun yeni modeli oldukça hafif hale getirdiği ve telefonun 250 gram seviyesinde olacağı bildiriliyor.

Arkada kamera modülünde üç sensör ve bir LED flaş bulunuyor. Kamera birimi OIS ve Vivo V2 ISP tarafından desteklenecek. Ana kamerada 50 megapiksellik Sony IMX866 sensör olacak. telefonda ayrıca 12 megapiksel çözünürlüğünde ultra geniş açı ve telefoto kamera kameralar yer bulacak. Ön ekranının detayları henüz bilinmiyor.  

Vivo X Fold 2’nin iç ekranının 2K+ çözünürlüğü ve 120Hz yenileme hızını desteklemesi bekleniyor. Dikkat çeken gelişme ise her iki ekranın da altında ultrasonik ekran altı parmak izi tarayıcısı olacak.

Vivo X Fold 2’ye Snapdragon 8 Gen2 yonga seti güç verecek. Bu işlemci ilk kez bir katlanabilir telefonda yer almış olacak. Cihaz, 12 GB LPDDR5x RAM ve 512 GB UFS 4.0 desteklenecek. Telefonun yazılım biriminde ise Android 13 / OriginOS 3.0 yazacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu