Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriKoronavirüsMobirollerTeknoloji

Koronavirüs mobil pazarı nasıl etkiledi! Realme ve Xiaomi bakın ne yaptı

Bugün ortaya çıkan bir rapor ile birlikte Koronavirüs mobil pazarı nasıl etkiliyor gözler önüne serildi. Peki durum ne? Üreticiler ne yaşıyor?

Dünya büyük bir sınavdan geçiyor ve Koronavirüs ile elimizden geldiğince mücadele etmeye çalışıyoruz. Bu savaşın galibinin insanlık olacağını düşünüyor ve önümüzdeki günlerin iyi olacağını umut ediyoruz. Ülkemizde durum normal seyrinde devam ediyor gibi görünse de yaz aylarının gelmesi ve evde kalma sürelerimizin azalması ile birlikte her şey değişebilir. Hayatımızı değiştirdiği gibi Koronavirüs mobil pazarı da ciddi anlamda değiştirdi.

Amiral gemisi pazarında satışlar artarken orta segment pazarına karşı büyük bir artış söz konusu. Koronavirüs sebebi ile 2020 yılı ilk çeyrekte mobil pazarda toplam satışlarda %13 gibi bir azalma var. Bu aslına bakarsanız öngörülen miktardan daha az bir kayıp. Bugün açıklanan rakamlar durumu oldukça net bir şekilde ortaya koyuyor.

2019 birinci çeyrek ile 2020 birinci çeyrek satış rakamları Counterpoint tarafından açıkladı v satışların 341 milyon adetten 295 milyon adete düştüğünü gördük. Bununla birlikte listeye dikkatli bakarsanız 3 üreticinin bu noktada fark yarattığını görebilirsiniz. Apple, Realme ve Xiaomi pazar paylarını ilk çeyrekte pandemi de olsa arttırmış durumda.

Samsung düşerken Huawei aynı noktada kalmayı başarıyor. OPPO ise yine Huawei gibi satı yüzdesi tarafında bir değişim yaşamayan üreticilerden birisi…

İkinci çeyrekte satışların daha da düşeceği ile ilgili raporlar geliyor ama üçüncü çeyrekte hayatın biraz daha normale dönmesi ile mobil pazarda toparlanma yeniden başlayacak gibi görünüyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu