Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriSamsungTeknoloji

Samsung Galaxy Note 7 davasını kazandı!

Geçtiğimiz yıl tam da bugünlerde Samsung yeni nesil amiral gemisi telefonu Galaxy Note 7’yi büyük bir lansman sonrasında satışa sunmuştu. Satışın ardından gelen şikayetler telefonun ısınmaya bağlı yanma ve patlama (demir oksit parlaması) vakıaları olduğunu ortaya koyuyordu. Bu süreci iyi yöneten Samsung Galaxy Note 7 için değişim kampanyası başlatacağını duyurmuş ve satılan telefonlar yeni telefonların ücretsiz olarak değiştirileceğini belirtmişti. Pil şirketi değişmesine rağmen yenilenmiş telefonlarda da sorun devam etti ve bu yanma vakıaları artarak devam etti. Güney Koreli üretici de radikal bir karar vererek tüm ürünlerin geri toplatılmasına, paraların iade edilmesine ve üretimin durdurulması kararını verdi.

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7tıl

 

Samsung Galaxy Note 7 Sahipleri Dava Açtı

Bunu üzerine geri toplatılan Galaxy Note 7 sahipleri Samsung’a tazminat davaları açtılar. 300 bin KRW yani 267 dolar tazminat isteyen tüketicilerin sayısı en son 1.900’e kadar yükseldi ve istenen toplam tazminat da 935 milyon KRW’a yani 822.000 dolara yükselmiş oldu.

Yerel mahkemenin verdiği karar neticesinde Samsung bu tazminatı ödemekten muaf tutuldu. Bu birçok davanın da düşmesini sağlayacak bir gelişme oldu. Mahkeme, Samsung’un yaşanan sorunun arkasında durduğunu ve tüketicilerin ödedikleri paranın iade edilmesi ve hediyelerin de onlarda kalması tavrından dolayı tazminat ödememesi kararını verdi. Sanırız Samsung da bu noktada ciddi bir rahatlama yaşamıştır diye düşünüyoruz. Samsung Galaxy Note 7 ile yaşanan ne varsa Galaxy Note 8 de bunları unutturmaya geliyor…

Huawei Apple için verdiği sözü tuttu, sırada Samsung var

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu