Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerrealmeTeknoloji

realme GT 5G 3 Yıl Boyunda Android Güncellemesi Alacak

Realme güncelleme konusunda vites yükseltmeye devam ediyor. realme GT 5G tam 3 yıl boyunca ana Android güncellemelerini alacak.

Android dünyasında yazılım savaşı başladı. Firmalar ana Android güncellemelerini telefonlarına kaç yıl sunacağı konusunda birbirileri ile yarışıyor. Bu süreçte Realme’den de atak geldi. realme , GT 2 ve GT 2 Pro’nun küresel lansmanında, realme UI 3.0 ile Android 12 çalıştıran telefonların 3 Android işletim sistemi güncellemesi ve 4 yıllık Android güvenlik yamaları alacağını onaylamıştı. realme Başkan Yardımcısı Madhav Sheth, geçen yıl realme UI 2.0 ile Android 11 ile gelen realme GT 5G modelinin de güncellemeler açısından aynı muameleyi göreceğini doğruladı.

Çinli teknoloji devi, amiral gemisi telefonları için genellikle 2 yıllık büyük işletim sistemi güncellemeleri sunuyor. Ancak yeni hamle ile GT 5G, 2 yıl daha Android güncellemesi ve 3 yıl daha güvenlik yaması alacak. realme GT 2 5G, Android 12 beta’yı alan ilk telefonlardan biriydi. Firma, Aralık ayında telefon için Android 12 realme UI 3.0 kararlı güncellemesini yayınladı.

Realme, telefonları için Android 13 güncellemesi ile ilgili herhangi bir yeni plan açıklamadı. Ancak yakın zamanda GT 2 Pro için Android 13 geliştirici önizlemesini yayınladı. Android 13 güncellemesi de görünüşe göre Realme telefonlarına da hızlı bir şekilde gelecek.

realme GT 5G

realme GT’de 6,43 inç büyüklüğünde Full HD + (2400 × 1080 piksel) çözünürlüğünde 120Hz AMOLED ekran yer alıyor. Gücünü Snapdragon 888’den alan telefonda bellek birimi 8GB RAM + 128GB şeklinde karşımıza çıkıyor.

Telefonun arkasında üç kamera yer alıyor. Ana kamerada 64 megapiksel Sony IMX682 sensör yer alırken, diğer iki kamera 8 megapiksel ultra geniş açılı ve 2 megapiksel makro kamera şeklinde. Telefonun ön kamerası ise 16 megapiksel çözünürlüğünde.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu