GenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei Satışları Durdurdu! Rusya Şokta!

Huawei, Rusya’da satışlarını durdurmaya başladı. Peki, Çinli teknoloji devi ne oldu da Rusya pazarından geri adım atma kararı aldı?

Rusya-Ukrayna savaşı sırasında birçok teknoloji üreticisi Rusya’ya karşı cephe almıştı. Hatta Apple, tüm ürünlerinin satışlarını Rusya topraklarında durdurmuştu. Çinli üreticiler bu süreçte Rusya pazarından çekilmemişti. Huawei de Rusya’da hizmet vermeye devam ediyordu. Ancak bugün şok bir gelişme yaşandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan kaynak ülkeden çekildiğini resmi olarak açıklamadan tek taraflı olarak baz istasyonları satışını durduran Huawei’nin ülkeye çok zarar verdiğini belirtiyor. Rusya menşeli operatörlerin Huawei’den beklentileri çok büyüktü. Bildiğiniz gibi Çinli üretici altyapı konusunda rakiplerinden birkaç gömlek üstün durumda.

Bir diğer altyapı sağlayıcılar olan Ericsson ve Nokia’ya gelince, durum daha berrak aslında. Rus birliklerinin Ukrayna’daki eylemleri nedeniyle bu iki firma da Rusya’dan resmi olarak çekildiğini açıklamıştı. Ancak Nokia aynı zamanda çalışan ekipmanı desteklemeye devam edeceğini söylemişti. Yani yeni ekipman ve altyapı çalışmaları konusunda Nokia geri adım attı diyebiliriz.

Huawei
Huawei’nin Rusya’ya altyapı sağlamaması Rusya’yı çok etkiledi

Huawei’nin Rusya pazarından çekilmesi ülkenin altyapısı için büyük bir sorun oluşturacağı söyleniyor. Rusya’nın bu konuda Huawei’ye karşı dava açacağı da söyleniyor. Ancak muhtemelen bu davadan bir şey çıkmaz. Çünkü batılı firmaların büyük bir bölümü Rusya pazarından savaşı gerekçe göstererek çekilmiş ve bir yaptırım uygulanmamıştı.

Huawei’nin Rusya’dan çekilme kararı oldukça mantıklı görünüyor. Bakalım ilerleyen süreçlerde neler olacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu