Akıllı TelefonGenelGeneral MobileGüncel Teknoloji HaberleriMobiroller

General Mobile XDA ‘nın geliştirdiği Android Q hakkında açıklama yaptı

General Mobile XDA Developers sitesi tarafından geliştirildiği iddia edilen Android Q beta güncellemesi hakkında resmi bir açıklama yaptı. Bugün ülkemiz teknoloji gündeminde en fazla ilgi gören habere ilişkin General Mobile ile kurduğumuz temaslar sonrası bu önemli açıklama yapıldı.

General Mobile XDA Developers Android Q beta açıklaması

Sayın Volkan Manav,

Platformunuzda yer alan habere istinaden açıklamamızı paylaşmak istedik.

General Mobile olarak açık kaynak uygulama geliştirmeye önem veriyor ve uygulama geliştiricileri her platformda desteklemeye azami gayret gösteriyoruz.

Android Q sürümü Google tarafından henüz son kullanıcılara açılmamıştır. Bu nedenle Android Q Beta programını, yazılımcıların uygulamalarını geliştirmeleri ve test edebilmeleri amacıyla sadece sınırlı bir kitle ile paylaştık.

Bu doğrultuda ARGE birimimiz, Android Q Beta Programını bağımsız geliştiricilerin açık kaynak kodlarından da yararlanarak hazırlamış, açık kaynak kod lisans kullanımına uygun olarak kod içerisinde ve github sayfamızda ilgili her bir geliştiriciye referans vererek desteklemeyi hedeflemiştir. Söz konusu iki bağımsız geliştiriciye referans desteğinin verilmediği yapılan uyarılar sonucunda fark edilerek bu durum düzeltilmiş, ilgili yazılımcı dostlarımızın da referanslarının yer alması sağlanmıştır. Bu iki arkadaşımız ile iletişim halinde olduğumuzu ve gelecekte de benzer projelerde birlikte çalışma arzusunda olduğumuzu belirtmek isteriz. Kendileri de bu yönde katkı sağlamaktan mutluluk duyacaklarını ifade etmişlerdir.

General Mobile olarak, yazılım geliştiricilerin gelişimine önem verdiğimizi, bu amaçla hayata geçecek tüm projelerimizde, tüm paydaşlarımızın sağlayacağı katkıya ve geri bildirime de açık olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak isteriz.

Saygılarımızla,

General Mobile

Bizim yorumumuz: General Mobile’ın Android Q güncellemesini daha erken yayınlamak için bağımsız geliştiricilerden  ve ilgili geliştiricilerin açık kaynak kodlarından yararlanmasının doğru bir hamle olduğunu düşünüyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu