Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi Kara Listeden Çıktı! Darısı Huawei’nin Başına!

Xiaomi ile Amerika’nın yıldızı nihayet barıştı. Xiaomi kara listeden resmen çıktı. Donald Trump şu an üzüntüsünden ağlıyor diyorlar.

Xiaomi Group ve ABD Savunma Bakanlığı, yasaklar ve ambargolar ilgili bir Ortak Durum Raporu yayınladı. Belgelerde, ABD hükümeti askeri listedeki usule ilişkin adalet sorunlarını kabul ettiği belirtiliyor. Ayrıca sorunu Amerika’nın Xiaomi Grubu ile çözmeye ve şirketi askeri kara listeden çıkarmak istedikleri de belgelerde yer alıyor.

Xiaomi yasaklardan kurtuluyor!

Amerika Birleşik Devletleri hükümeti, bu yılın Ocak ayında, Amerikalı yatırımcıların bu şirketlere yatırım yapmasını önlemek için, Çin ordusuyla yakın bağlarını öne sürerek askeri kara listeye Xiaomi de dahil olmak üzere dokuz Çinli şirketi dahil etmişti.

Bundan kısa bir süre sonra Xiaomi, ABD hükümetine karşı bir dava açtı ve Bölge Yargıcı Rudolph Contreras, bu hareketin “keyfi ve kaprisli” olduğunu belirtmiş ve davada Xiaomi’nin yanında yer alarak yasağı geçici olarak durdurmuştu. Hakim, Savunma Bakanlığı’nın Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi Corp.’a ABD yatırımını kısıtlamasını engellemişti.

Yasak duyurulduktan sonra, şirket ABD borsalarından çıkarılma ve küresel karşılaştırma endekslerinden silinme olasılığıyla karşı karşıya kaldı. Xiaomi’ye yönelik yasağın ilk duyurusu, pazar payını 10 milyar dolar düşürdü ve şirketin hisselerini Ocak ayında yüzde 9,5 düşmüştü.

Xiaomi

Xiaomi, Samsung ve Apple’ın hemen ardından gönderilerle dünyanın üçüncü büyük akıllı telefon üreticisi konumunda yer alıyor. Bu da Çin’i günahı kadar sevmeyen Donald Trump ve yönetiminin haksız yere yasaklar uygulamasına neden olmuştu. Ancak Joe Biden yönetimi ile birlikte bu durum değişecek gibi görünüyor.

Uzun bir süredir Huawei’ye uygulanan ambargoların kalkması için de böylelikle gün doğmuş oldu. Muhtemelen Huawei de Amerika ile anlaşma yoluna gidip ambargolardan kurtulmak isteyecek. İşlemci üretimi konusunda dara düşen Huawei umarız Biden yönetimi ile anlaşır ve Çinli üreticiler tekrarda eksi günlerine geri döner.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu