Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerrealmeTeknoloji

realme 7 Pro vs realme 8 Pro Karşılaştırması! Hangisi Daha İyi?

Haftalardır tanıtılması beklenen realme 8 serisi nihayet görücüye çıktı. Biz de realme 8 Pro ve realme 7 Pro’yu karşılaştırdık. 

2021 yılının ilk çeyreğinde yepyeni akıllı telefon modelleri karşımıza çıkmaya devam ederken öbür yandan piyasada kızışmaya devam ediyor. realme markasının telefonları da merakla beklenmeye devam ederken, haftalar önce hedef gösterilen 24 Mart’ta nihayet geldi. Şirket verdiği sözü tuttu ve bugün yeni telefon serisini tanıttı. Ağızları açık bırakan teknolojisi ile 2021’e damga vurması beklenen telefon modeli, Redmi Note 10 serisine en yakın rakip olarak gösteriliyor. Biz de boş durmadık ve realme 8 Pro ile realme 7 Pro’yu karşılaştırdık. Sizce kazanan kim oldu? İşte cevabı.

realme 8 Pro vs realme 7 Pro Karşılaştırması

Ekran

Ekran özellikleri kullanıcılar için hayati önem taşıyor. Belirtilen her iki telefonun ekran boyutları 6.4 inç 1080×2400 FHD Super AMOLED olarak benzerlik taşıyor. Ekran özelliklerinde birebir olan iki telefon başarılı görüntüler sunuyor.

realme 8 Pro
realme 8 Pro

Kamera

Merakla beklenen realme 8 Pro kamera da bir çığır açtı diyebiliriz. Kullanıcılarına 108MP kamera sunan akıllı telefon geçmiş serisinde 64MP’li karşımıza çıkarmıştı. Şirket yeni telefonunda kusursuz video ve fotoğraf çekme fırsatı sunuyor. 7 Pro bünyesinde 32MP ön kamera kullanırken, 8 Pro ise 16MP ile ön plana çıkmaya çalışacak.

Depolama

Beklendiği gibi her iki telefon modeli de aynı depolama alanına sahip. Serinin yeni telefonu da 128GB depolama alanına sahip olarak tanıtıldı.

RAM

Hatırlayacağınız realme 7 geçtiğimiz yıl 8GB RAM ile lansmana çıkmıştı. Telefonun yeni serisi de 6GB ve 8GB olmak üzere iki farklı RAM seçeneği ile kullanıcılara merhaba dedi.

Batarya

Her iki telefon da 4500mAh kapasiteye sahip bataryalara ev sahipliği yapıyorlar. 8 Pro 50W şarj hızı ile 34 dakika da tam şarj olabiliyor. Her iki modelde de kablosuz şarj özelliği yer almıyor.

İşletim Sistemi

7 Pro lansmana çıktığında Android 10 işletim sistemine sahipti. Daha sonra aldığı güncellemeler ile güvenliği artırdı. 8 Pro ise en güncel Android işletim sistemi olan Android 11 ile tanıtıldı.

realme 8 Pro
realme 8 Pro

Ekran Yenileme Hızı

7’nci seri de olduğu gibi 8 Pro’da 60Hz ekran yenileme hızına sahip. Ayrıca 7 Pro ekranında çarpmalara ve darbelere karşı Corning Gorilla Glass 3 bulundururken, 8 Pro’da böyle bir özellik yer almıyor.

Fiyat

7 Pro günümüzde ortalama 3.500 TL gibi bir fiyata sahip olurken, 8 Pro ise 275 dolar yani yaklaşık 2200 TL gibi bir fiyat etiketine sahip olacak.

Genel Özellikler

Öne çıkan özellikleri yukarda detaylı bir şekilde inceledik ve karşılaştırdık. Şimdi de diğer özellikler hakkında bazı bilgiler verelim. Telefonların her ikisi de 2.3Ghz hızı ile rakiplerine meydan okuyorlar. Qualcomm Snapdragon 720G yonga seti ile piyasaya sürülen her iki telefon modeli ağırlıkları bakımından da oldukça yakınlar. 7 Pro 182 gram olurken, diğer model ise 176 gram ağırlığa sahip.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu