Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobiroller

150 Watt Hızlı Şarj Geliyor! Biri Çin’lilere Dur Desin

150 Watt hızlı şarj desteği geliyor. Üreticiler bu noktada durmak bilmiyor. Telefonlar sadece birkaç dakikada şarj olacak…

Akıllı telefonlarda hızlı şarj desteği özellikle son bir yılda büyük mesafe kat etti. Çinli şirketler bu noktada öncü markalar olmayı sürdürüyor. Özellikle Xiaomi son dönem orta segment telefonlarda dahi 120 watt hızlı şarj desteğine yer vermeye başladı. Hatta Çinli şirket 67 watt hızlı şarj desteğini ise standart hale getirdi diyebiliriz. Şu an ihtiyaç var mı yok mu bilmiyoruz, ama güvenilir bir kaynağa göre şimdi de 150 watt hızlı şarj desteği geliyor.

Popüler bilgi kaynağı Digital Chat Station, Weibo hesabından 150W’lık bir şarj çözümünün yolda olduğunu aktardı. Bu şarj desteğine sahip bir cihazında yakında geleceğini yorumlara ekledi.

Madalyonun diğer tarafına baktığımızda 120 watt hızlı şarj desteği hayatımıza yakın zamanda girdi ve tüketicilerin büyük bölümü henüz ne hızda çalıştığını görebilmiş değil. Zaten 120 watt hızlı şarj destekli telefon sayısı iki elin parmaklarını geçmiyor. Öte yandan 120 watt hızlı şarj desteği 4.500 mAh büyüklüğündeki bir pili 16-17 dakikalarda doldurabilmekte.

Daha hızlısına şu an ihtiyaç var mı bilemiyoruz. Üreticiler şarjı hızlandırmak yerine bir süre pilin verimliliğine odaklanabilirler. Zira hem Xiaomi hem de OPPO, 120 watt hızlı şarj desteğine sahip bir telefonun pilinin iki yılın sonunda %20 seviyesinde kapasite kaybı yaşadığını bildiriyor. Üreticilerin bir telefonu ortalama 2-3 yıl kullandıkları göz önüne alındığında bu süre normal görülebilir. Fakat bunlar laboratuvar ortamında elde edilen sonuçlar, gerçek hatta bu kayıp daha fazla olabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu