Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Detaylara Önem Verenlere Periskop Kameralı Telefonlar…

Tarihçi, sanat tarihçisi, mimar, ressam veya sadece detaylara önem veren biriyseniz periskop kameralı telefonlar tercihiniz olmalı.

Bazı mesleklerde ayrıntı çok önemlidir. Hatta bazı detaycı ve mükemmeliyetçi insanlar da mesleki kaygıları olmaksızın çektikleri fotoğraflarda ayrıntıya önem veriyorlar. Bir de benim gibi “Fotoğrafı kestiğim veya büyüttüğüm zaman çamur gibi olmasın” takıntılıysanız periskop kameralı telefonlar tam size göre.

Yalnız belirtelim, telefoto lensler gibi oldukça işlevsel olan bu kameralara sahip olan telefonlar amiral gemisi oluyor ve haliyle fiyatı da yüksek oluyor. Öncelikle yeni piyasaya sürülen ve ülkemizde şu an 8549 TL’ye Teknosa’da bulabileceğiniz Vivo X51 5G modelinden bahsedelim. 8 GB RAM’e sahip olan telefonun ana kamerası 48 MP ve Sony Exmor Sensör IMX598 destekli. Üçüncü arka kamerası periskop zoom özelliğine sahip olduğundan 60x’e kadar dijital zoom yapabilirsiniz. Telefon DxOMark’ta 114 puan aldı.

Bir diğer telefon, geçen yıl piyasaya sürülen Realme X3 Super Zoom. Ana kamerası 64 MP ve Samsung ISOCELL Bright GW1 sensöre sahip olan telefon, OIS destekli periskop kamerasıyla 5x optik zoom yapabiliyor. Günlük işlerinizi rahatlıkla görebileceğiniz bir seçenek.

Kamerasıyla DxOMark’ta 139 puan alan Huawei Mate 40 Pro + modeli de yurtdışından satın alabilecek olanlar için harika bir alternatif. Kamerasına kimsenin bir itirazı olamaz. 50 MP ve İsviçre çakısı gibi kamera kurulumuna sahip telefon, periskop lens sayesinde 10x optik zoom, 100x dijital zoom yapabiliyor.

Xiaomi Mi 11 Ultra’yı bekleyen Xiaomi tutkunları da bu telefondan çok memnun kalacak. Periskop kamerada zirve diyebiliriz. 48 MP periskop kamera 10x hibrit zoom, 5x optik zoom ve 120x dijital zoom ile kelimenin tam anlamıyla dürbün gibi. Maşallahı var arkadaşın. Ana kamerası ise 50 MP ve 8K video çekebiliyor. Henüz ülkemizde satışa sunulmadı.

Periskop lens özelliğiyle ön plana çıkan telefonları paylaştık. Kamera özelliklerine göre telefonlar serimize devam edeceğiz. Bizi izlemeye devam edin.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu