Güncel Teknoloji HaberleriMicrosoftTeknolojiWindows

Microsoft Windows 7 kullanıcılarının ipini çekti! Bizimle değilsiniz!

Sona gelindi. Microsoft Windows 7 güncellemelerini resmen kesti. Peki bundan sonra ne olacak? Windows 7 kullanabilecek miyiz? Bilgisayarlar kapanacak mı?

Bu haberi size Microsoft Windows 7 yüklü bir bilgisayar üzerinden yazıyoruz. Windows 10 işletim sistemini zaman zaman farklı ekosistemlerde kullandık ve test ettik. Hatta evimizde kullandığımız kişisel bilgisayarımız olan Monster Tulpar T7 V13 serisinde de Windows 10 işletim sistemi kullanıyoruz. Tüm bunlara rağmen Windows 7 işletim sisteminden bir türlü vazgeçemiyoruz ama artık yolun sonu gelmiş gibi görünüyor.

Zira Microsoft bildiğiniz üzere geçtiğimiz yıl Nisan ayından itibaren kullanıcıları Windows 7‘nin güncelleme desteğini keseceğini söyledi. 22 Temmuz 2009 yılında tanıştığımız Windows 7 birlikteliğinin 11 yıl sonunda bugün yol ayrımına geldik. Tam 400 milyon kişinin bugün halen Windows 7 kullandığı ortadayken bu karar bize sorarsanız Microsoft‘un aldığı en radikal kararlardan birisi.

Artık Windows 7 kullanılamayacak mı?

Yarın tabii ki Windows 7 işletim sistemini kullanmaya devam edebileceğiz. Hatta istediğimiz kadar da bu işletim sistemini kullanacağız ama yeni bir donanım almak ve bilgisayarımıza takmak istersek; işte o zaman Windows 10 işletim sistemine geçmek zorunda kalacağız. Yani yeni bir ekran kartı ya da yeni bir işlemci alıp kullanmak istersek bu ürünlerin Windows 7 desteği olmadığını hatırlatalım. Ya da Windows 7 desteğine sahip bir ekran kartı ya da işlemci tercihinde bulunmalısınız.

İşte Microsoft da tam bu noktada kullanıcılarına şunu diyor;

Eski bilgisayarınızı Windows 10’a yükseltme yerine yeni bir PC’ye geçiş yapın

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu