Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobiroller

Android 13 Güncellemesi Resmi Olarak Başladı

Android 13 güncellemesi sürpriz bir şekilde dağıtıma sunuldu. Kararlı güncelleme Pixel telefonlar için dağıtımda. İşte detaylar…

Google’ın son Android sürümü, beklediğimizden bir ay önce beta sürümünden çıktı. Android 13 güncellemesi sürpriz bir şekilde resmi olarak dağıtıma sunuldu. Güncelleme beklendiği gibi ilk etapta Pixel telefonlarla buluşuyor. Alt bölümde sıraladığımız Pixel telefonlardan birini kullanıyorsanız güncellemeyi Ayarlar menüsünden sorgulamanız yeterli. Eğer Android 13 beta programındaysanız yine Ayarlar menüsünden güncelleme sorgulatabilirsiniz. Beta programına dahil olan kullanıcılar daha küçük boyutlu bir güncelleme alacak.

Android 13 Güncellemesi Alan Modeller

  • Pixel 4
  • Pixel 4a
  • Pixel 5
  • Pixel 5a
  • Pixel 6
  • Pixel 6 Pro
  • Pixel 6a

Daha da geliştirilmiş değiştirilebilir Simge Rengi ve Tema, yeni medya kontrolü, daha fazla gizlilik ve güvenlik geliştirmeleri ayrıca uygulama özelinde dil seçeneği Android 13 kapsamında yer alan bazı önemli gelişmeler.

Samsung Android 13
Google’ın Andoid 13’ün kararlı sürümünü bir ay önce yayınlaması diğer Android iş ortaklarının güncelleme yol haritasını da etkileyecek. Birçok üretici geçen yıla göre güncellemeyi haftalar öncesinden dağıtmaya başlayacak. Samsung ve Xiaomi’nin başını çektiği bazı markalar Android 13 beta programını zaten başlattı. Takvim bu şekilde ilerlediği takdirde özellikle Samsung’un güncellemeyi eylül ayı içerisinde başlatması muhtemel görünüyor.

Google ayrıca Android 13 için yayınladığı bültende  Motorola, Asus, Oppo, Sharp, Sony, Xiaomi ve diğerler markaların “bu yılın sonuna kadar” güncellemeyi yayınlayacaklarını açıkladı. 

OPPO Türkiye Android 13 Tabanlı ColorOS 13 için Müjdeyi Verdi

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu