Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerOyun KonsoluPlayStationTeknoloji

Yeni Sürüm Playstation 5 Özellikleri Belli Oldu: İşte Detaylar!

Sony, sessizce yeni sürüm Playstation 5 ile karşımıza çıktı. Revizyon belirgin değişikliklere sahip. İşte modelin detayları.

Japonya menşeili teknoloji devi Sony, lansman Playstation 5 konsolunu yeni sürüm ile sessizce değiştirdi. Yeni sürüm Playstation 5’te en önemli ve belirgin değişiklik, soğutma tasarımının ve parçalarının önceki sürüme göre önemli ölçüde daha küçük olması.

Değişiklik ilk olarak, bu yeni modeli Japonya’dan sipariş eden bir YouTuber tarafından fark edildi. Revize edilen model, Avustralya ve ABD’nin bazı bölgeleriyle birlikte mağazalarda görülmeye başladı.

YouTuber, sökme işleminde, yalnızca parmaklar ile kolayca döndürülebilecek şekilde tasarlanmış stand vidası ve anakartta Wi-Fi modeli için yeniden yönlendirilmiş bazı kablolar dahil olmak üzere birkaç değişiklik kaydetti.

Ancak kurcalanmaya devam edildikçe önceki sürüme göre boyutu küçülmüş ve 300 gram daha hafif olan alüminyum ve bakır soğutucu(heatsink) fark edildi. Yeni soğutucu, kütle olarak eski sürümdekine göre yaklaşık %16 daha hafif.

Heatsink, ısıyı bir kaynaktan uzaklaştırmak için tasarlanmış ve genelde alüminyum ve bakırdan oluşan bir bileşendir. Daha büyük heatsink, daha fazla ısı emer ve ısıyı daha etkili şekilde dağıtır. Ancak Sony’nin bu soğutucuyu küçültmesiyle yeni sürüm Playstation 5’te ısı sorunları artabilir.

Ayrıca santrifüj tasarımdan oluşan fanın daha derin pervane oluklarına sahip olduğu fark edildi ve bu güncellenen fan, potansiyel olarak soğutucudan daha fazla hava itebilecek. Bununla birlikte, egzozdan çıkan hava eski sürüme göre 3-5 derece daha sıcak.

Sony neden böyle bir tasarıma geçti henüz bilmiyoruz ancak sebebi maliyetle ilgili olabilir. Metal bileşenler günümüzde pahalı ve kâr açığı olan ürünlerde, parça hacimlerini düşürmek kâr marjını artırabiliyor.

Yeni sürüm Playstation 5’lerde kullanıcıların ısı sorunlarıyla karşılaşıp karşılaşmayacğı şuan henüz belirsiz. Toplu sonuçları ve değerlendirmeleri bekleyip görmemiz gerekecek. Playstation 5 hakkında yeni gelişmeler oldukça size aktarmaya devam edeceğiz. Takipte kalın.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu