Ekran KartıGüncel Teknoloji HaberleriIntelMobirollerTeknoloji

Intel GPU Pazarından Çekilebilir! Büyük Zarar

Teknoloji devi Intel, GPU pazarında yürütülen bir araştırmayla ortaya çıkan büyük zararlara uğradığı konusuyla gündeme çıktı. İşte detaylar.

Mavi çip devi Intel, GPU sektöründe Arc serisi ekran kartıyla büyük bir giriş yapmıştı. GPU sektörüne büyük yatırımlarda bulunan Intel, ekran kartı sektöründeki NVIDIA ve AMD tekelini bitirmek istiyordu. Ancak Intel’in GPU sektörüne tutunamadığı ortaya çıktı.

Intel, GPU Pazarında Dudak Uçuklatan Zararla Gündemde

John Peddie Research isimli oldukça tanınmış ve güvenilir endüstri analiz şirketi, yaptığı araştırmalar sonucunda Intel’in grafik işlem birimi(GPU) sektöründe büyük zararlara uğradığını ortaya çıkardı. Bu araştırma sonucu da şirket, Intel’in GPU departmanını kapatmayı düşünebiliyor olduğunu aktardı.

JPR, Intel’e bağlı olan grafik işlem birimi departmanı Intel AXG’ye toplamda 3.5 milyar dolarlık yatırım yapmıştı. Araştırmalar, bu departmanın Intel’in kurulduğundan bu yana toplamda 3.5 milyar dolar zarar edeceğini ortaya çıkardı. Eğer bu araştırmalar doğru çıkarsa, Intel GPU pazarından çekilebilir.

Şirket, sektörün ilk günlerinde akıllı telefonlar için işlemci üretmeyi reddetmesi ve daha sonra treni kaçırdığı için ağıt yakmasıyla biliniyor. Intel, GPU işinde de bu sonuçla karşılaşabilir. John Peddie Research ise blog yazısında şunları aktardı:

“Intel, AXG grubunu terk etmeli mi? Muhtemelen. Şirket projeye altı yıl önce başladı. O zamandan beri AMD ve Nvidia, üç nesil yeni ve şaşırtıcı derecede güçlü dGPU’lar çıkardı ve daha fazlası da yolda. Çin’de dört yeni şirket kuruldu ve ABD’de iki yeni şirket duyuruldu. Intel şimdi çok daha güçlü bir AMD ve Nvidia ile karşı karşıya, artı altı start-up – Intel, yerden kalkamayacağı projelere para yatırırken katılım kuralları önemli ölçüde değişti.

Intel’in bu noktada yapabileceği en iyi şey bir ortak bulmak ve grubu satmaktır. Hatta ilk etapta dGPU’yu oluşturmak için TSMC’ye gittikleri gibi, stratejik bir hareket olarak bile giyilebilirdi. Şirket, muazzam bir maaş bordrosu taşımaya devam edemez, gofretler için rekabetçi bir fabrika ödeyemez ve ardından hükümetlerden, muhtemelen tasarladıkları parçaları bile üretemeyen yeni fabrikalara yaptığı yatırımları sübvanse etmelerini isteyemez. Bu sadece şaşırtıcı bir yatırım stratejisi değil, aynı zamanda bir utanç.”

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu