AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Apple WWDC 2021 İçin Tarih Verdi!

Apple dünya çapından geliştiricilerle buluştuğu ve yeni teknolojilerini tanıttığı WWDC 2021 oturumu için net bir tarih verdi!

Apple her yıl düzenli olarak hem yeni teknolojilerini tanıttığı hem de dünya çapından geliştiricilerle buluştuğu bir oturum düzenliyor. Buna ise WWDC (Worldwide Developers Conference) ismini veriyor. Aplle bu yıl yapılacak olan, diğer bir deyişle WWDC 2021 için de bir tarih belirlemiş bulunuyor. Etkinlik 7 Haziran günü başlayacak ve ayın 11’i geldiğinde sonlanacak. Tıpı geçen yıl olduğu gibi yine çevrimiçi bir etkinlik düzenlenecek. Her geliştirici için katılması ücretsiz bir etkinlik olacak.

İşin geliştirici olmayan kimseler için en heyecanlı yanı Apple bu etkinlikte iOS, iPadOS, WatchOS, MacOS ve TvOS gibi işletim sistemlerinin güncel ve yenilenmiş halini paylaşacak.

Geliştiriciler için de güzel haberlerimiz var. Onlar da çevrimiçi oturumları, teknik yardım sunmayı hedefleyen ve Apple mühendis ve tasarımcıları ile yeni yollarla etkileşimde bulunmanızı sağlayacak 1:1 laboratuvar oturumlarını bekleyebilirler.

Apple WWDC 2021 Tarihi Açıklandı

Apple WWDC 2021 Genç Geliştiriciler İçin Ne Sunuyor? 

Genç gelişimciler için yeni planlar var! Onlar da Swift öğrenci yarışmalarına katılabilir ve Swift Playgrounds üzerinden 3 dakikalık bir  deneyim sunan sahne performansı hazırlayabilirler. Unutmasınlar ki hazırladıkları bu performansla birlikte etkinliğe son başvuru tarihi 19 Nisandır.

Normalde yüz yüze düzenlenen WWDC oturumları San Jose’nin ekonomisine epeyce katkıda bulunuyordu ancak çevrimiçi düzenlenecek olan bu etkinlik için aynısını söylemek mümkün. Yine de Apple bu bölgeyi desteklemek adına SJ Aspires adında gelişmemiş mahallelerden gelen öğrencilerin performansına orantıyla burs veren bir girişime 1 milyon dolar yardımda bulundu.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu