Akıllı TelefonGenelHuaweiXiaomi

Huawei ve Xiaomi Amerika’yı yeniden keşfe çıkıyor

Ülkesi Çin başta olmak üzere dünyanın birçok noktasında başarılı satışlar elde eden Huawei ve Xiaomi Amerika’yı yeniden keşfetmeye hazırlanıyor. Çeşitli araştırma kuruluşları tarafından açıklanan son verilere göre Huawei şu an dünyanın en büyük üçüncü akıllı telefon üreticisi konumunda. Bu yıl önemli bir çıkış gerçekleştiren Xiaomi ise Oppo’nun ardından beşinci sırada.

Huawei ve Xiaomi Amerika’ad başarılı olur mu?

Bloomberg’in iddiasına göre Xiaomi ve Huawei Amerika pazarına girmeye hazırlanıyor. Amerika dünyanın önde gelen mobil pazarlarından biri ve ülkede Apple-Samsung’un hakimiyeti söz konusu. Amerika pazarında telefon satışları esas itibariyle operatörler aracılığıyla gerçekleşiyor. İddiaya göre her iki üretici Verizon ve AT & T gibi ülkenin önde gelen operatörleriyle görüşmeler halinde.

Xiaomi ve Huawei’in bu noktada en önemli rakibi elbette Apple olacaktır, zira Amerika’da diğer ülkelerle kıyaslandığında çok uygun fiyatlardan iPhone modeller satın almak mümkün. Xiaomi ve Huawei’in de bu noktada elinin güçlü olduğunu söyleyebiliriz. Baktığımız zaman neredeyse tüm ürünleri fiyat / performans odaklı olan Xiaomi’nin telefonları peynir ekmek gibi satıyor.

Operatörlerle yapılan görüşmelerin şu an hangi seviyede olduğu bilinmiyor. Bunun yanında Xiaomi’nin ülkede fiziksel mağaza açma düşüncesinin de olduğunu hatırlatalım. Son olarak Çinli bir firma olan ZTE’nin katlanabilir telefonu Axon M şu an AT & T operatörü aracılığıyla satışta ve telefona ilginin yoğun olduğu bildiriliyor.

 

https://www.teknoburada.net/galeriler/huawei-android-8-0-guncellemesine-yukseltecegi-telefonlar/

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu