Akıllı TelefonAppleGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhone

iOS 18 Güncellemesi Bugüne Kadarki En Büyük Değişimi Sunacak

Apple'a yakın bir kaynağın aktardığına göre iOS 18 güncellemesi, ilk iPhone'dan bu yana en büyük değişimi ve yenilikleri sunacak.

Apple, iPad, Apple Watch ve Mac için en yeni sürümleri ve iOS 18 güncellemesini Haziran ayındaki WWDC 2024 etkinliğinde duyuracak. iOS 18 güncellemesi, şirketin oldukça heyecan verici bazı özellikler sunmayı planladığı için şirketin en önemli iPhone güncellemesi olacak. Önde gelen analistlere göre iOS 18, getireceği önemli değişikliklerin sayısı dikkate alındığında Apple’ın iPhone için en büyük güncellemesi olacak.

Mark Gurman, son Power On haber bülteninde iOS 18’in, iPhone’un 2007’deki lansmanından bu yana aldığı en büyük güncelleme olabileceğini belirtiyor. Platform, watchOS 18, iPadOS 18 ve macOS ile birlikte şirketin Haziran ayındaki WWDC 2024 etkinliğinde duyurulacak. iOS 18’le gelen bazı temel özellikleri zaten biliyoruz, ancak dahası önümüzdeki süreçte aktarılacak.

iOS 18 Güncellemesi Neler Sunacak?

Daha önce Apple’ın nihayet iPhone’a yapay zeka özellikleri dahil etmeyi planladığı bildirilmişti. Şirket, iPhone’daki üretken yapay zeka özellikleri söz konusu olduğunda rekabette geride kalıyor ve iOS 18, her şeyi değiştirecek bir güncelleme olabilir. Şirketin ChatGPT’ye benzer geniş dil modeli üzerinde çalıştığını daha önce bildirmiştik. Uygulama aynı olmasa da şirketin teknolojiyi iOS özelliklerinin bir parçası olarak piyasaya sürmesi bekleniyor.

iOS 18’in Notlar, Mesajlar, Siri ve daha fazla uygulama için çok sayıda yapay zeka merkezli özellikler barındıracak. Bu aşamada somut ayrıntılar az olsa da Siri’nin bu yıl en büyük özellik yükseltmelerinden birine sahip olacağı gelen bilgiler arasında. Ayrıca iPhone 16 serisinde yapay zeka özelliklerini destekleyecek donanım farklılıklarının sunulması beklentiler arasında.

Apple Siri

Yapay zeka dışında iOS 18, iPhone için önemli bir değişikliği daha içerecek. Şirket sonunda yenilgiyi kabul etti ve cihazları için RCS desteğini benimsedi. Google, mevcut standarda göre çeşitli faydalar getirdiği için bir süredir Apple’a iPhone’a RCS desteği eklemesi konusunda baskı yapıyordu. iMessage’ın aynı işlevselliği internet üzerinden sağlaması nedeniyle şirketin RCS desteğini benimsemesi yıllar aldı. Artık RCS, iPhone ve Android telefonların daha iyi iletişim kurmasına olanak tanıyacak ve her iki tarafa da gelişmiş işlevsellik getirecektir.

Örneğin, iOS 18 ile birlikte gelen RCS desteği sayesinde iPhone, yüksek çözünürlüklü fotoğraflar ve videolar, sesli mesajlar, yazma göstergeleri, okundu bilgileri gönderebilir, daha iyi şifrelemeye sahip olabilir ve çok daha fazlasını yapabilir. Kullanıcılar nihayet Android’de iMessage tarzı bir deneyimin tadına varacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu