Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriMobiroller

Android Sürümleri Kullanım Oranları Açıklandı, Android 12 Yerlerde

Android sürümleri kullanım oranları açıklandı. Pek çok üreticinin gündeminde olan Android 12, kullanım oranıyla hayal kırıklığı yarattı.

Android sürümleri kullanım oranları uzun bir süre her ay düzenli bir şekilde Google tarafından açıklandı. Fakat arama motoru devi bir süredir bu bilgileri açıklamaya bıraktı. Google’ın yerine bağımsız bir üçüncü parti uygulama mağazası olan Uptodown bu sürümlerin kullanım oranlarına açıklık getirdi. Bunlar resmi rakamlar olmasa da, Uptodown’ın halihazırda aylık 130 milyondan fazla aktif kullanıcı bulunuyor. Yani açıklanan verilerin gerçeğe yakın sonuçlar olduğunu söyleyebiliriz.

Android sürümleri kullanım oranları açıklandı

Yayınlanan verilere göre Android 11 sürümü yüzde 29.5’lik payı ile Android sürümleri arasında en fazla kullanılan olmayı başarıyor. Android 10’un yüzde 25.2 olduğu tabloda Android 9 yüzde 11.5 pazar payına sahip. Android 8.1’in dördüncü olduğu listenin beşinci sırasında en güncel Android sürümü yer alıyor. Android 12’nin kullanım oranı yüzde 2.6 seviyesinde. Bu sonuç Android 12 için hayal kırıklığı yaratsa da, Android’in parçalanmış yapısı göz önüne alındığında durum hep böyle olmuştur. Yeni bir sürümün benimsenmesi iki yıl içerisinde bile yüzde 30’lara anca ulaşabiliyor.

Öte yandan haberi aldığımız kaynakta bu değerlendirmenin hangi dönemde yapıldığından söz edilmiyor. Özellikle son dönemde Samsung ve Xiaomi başta olmak üzere birçok Android üreticisi Android 12 güncellemesini yaygın bir şekilde kullanıma sunuyor. Değerlendirme dikkate alınırken 2021 yılının tamamı göz önünde bulundurulmuşsa Android 12 sürümünün bu seviyelerde olması doğal karşılanabilir. Eğer bunlar Mart 2022 verileriyse Google’ın şapkasını başının önüne koyup düşünmesi gerekiyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu