Akıllı TelefonAppleGenel

Ucuz iPhone SE 4, iPhone 14’ün Tasarımına ve iPhone 15’in Özelliklerine Sahip Olacak

iPhone 15'in en sevilen özelliği, ucuz iPhone olarak bilinen iPhone SE 4 modelinde karşımıza çıkacak.

Ucuz ve uygun fiyata iPhone sahibi olmak kuşkusuz hepimizin hayali. Ancak düşündüğünüzün aksine Apple zaten bunu yapıyor. iPhone SE serisi 24.999 TL’ye bugün bile satılıyor. Üstelik düşündüğünüzün aksine yetersiz ya da dandik özelliklerle değil. Söz konusu modelde iPhone 14 ve 14 Plus’ta bulunan A15 Bionic işlemci gibi pek çok amiral gemisi özelliği var. Şimdi ise şirket bu serinin yeni üyesi iPhone SE 4 üzerinde çalışıyor.

Telefonun özellikle tasarım anlamında pek çok yenilik sunması beklenirken, söz konusu yeniliklerden biri ortaya çıktı. İddiaya göre iPhone 15’in en sevilen özelliği, ucuz iPhone olarak bilinen iPhone SE 4 modelinde karşımıza çıkacak. İşte ayrıntılar…

Apple, Ucuz iPhone SE 4 ile Satış Rekorları Kıracak

iPhone SE 4, muhtemelen Apple’ın bugüne kadarki en çok merak edilen telefonu olacak. Bunun en büyük nedeni ise şirketin yapacağı değişiklikler. Her ne kadar SE serisi daima beğenilse de hep önemli bir eksiye sahipti. Tasarım olarak iPhone X’ten bu yana ince çerçeveler kullanan şirket, SE ile ilk iPhone’dan beri süregelen kalın çerçeveleri korudu. Bu nedenle 14 serisinden bile donanım parçaları içerse de hiçbir zaman kullanıcıların birinci tercihi olmadı.

Ucuz iPhone SE 4

Ancak Apple, bu sene bunu değiştirmek istiyor. İddiaya göre ucuz iPhone SE 4, iPhone 14 ile aynı tasarıma sahip olacak. Üstelik iPhone 15 serisinin sevilen özelliği “Action Button” da yine bu modelde karşımıza çıkacak. Bilmeyenler için bu buton, sessize alma tuşu yerine bu sene gelen bir özellik. Farkı ise istediğiniz görevi atayabilmeniz ve bu tuşun bunu gerçekleştirmesi.

Üstelik tek yenilik bu değil. Ucuz iPhone 4 SE, Avrupa Birliği standartlarına uygun olarak Lightning yerine USB-C kullanacak. Bu da onu bir bakıma iPhone 14’ten bile daha modern bir cihaz yapacak. İşlemci olarak da 14 Pro serisinde kullanılan A6 Bionic’in yine bu cihazda karşımıza çıkması bekleniyor. Üstelik tüm bunların 400-500$ fiyat bandındaki bir telefonda olacağını unutmayın.

Günümüzde iPhone 15, Apple’ın resmi sitesinde 49.999 TL’ye satılıyor. Basit bir vergi hesabı yaptığımızda ise 500$ değerineki bir telefonun Türkiye satış fiyatı 29.999 TL. Yani modern tasarımı ve teknolojilere sahip olan bu ucuz iPhone Türkiye’de 30 bin TL altına satılabilir. Elbette ki fiyat hakkında konuşmak için henüz erken. Ancak ihtimali bile biz teknoloji tutkunlarını heyecanlandırmaya yetiyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu