Akıllı TelefonAppleGeneliPhoneTeknoloji

iPhone X ve iPhone SE için şok karar!

Eylül ayı yaklaştıkça Apple’ın 2018 ve  2019 yılı iPhone strateji netleşiyor. Öncelikle şirketin eylül ayında 3 yeni iPhone duyurusu gerçekleştireceğini hatırlatalım. Bunun birlikte Apple bu yeni iPhone’lara yönelimi artırmak için iPhone X ve iPhone SE üretimlerini durdurmayı planlıyor.

iPhone X ve iPhone SE üretimi durduruluyor

BlueFin Research analistlerince hazırlanan bir raporda Apple’ın bu iki telefon için üretim hattını durduracağı ifade ediliyor. iPhone SE için bu tahmin edilebilir bir gelişme, ancak henüz bir yılını tamamlamak üzere olan iPhone X için sürpriz olarak değerlendirilebilir.

Apple her  iki telefon için üretimi sonlandıracak olsa da, stok durumu devam eden Apple Store’lar ve diğer perakendeciler satışları sürdürecek.

iPhone X ve iPhone SE
iPhone X ve iPhone SE

BlueFin analistleri ayrıca yeni iPhone’ların yoğun ilgi ile karşılaşacağını belirtiyor. Rapora göre Apple 2018 sonuna kadar 91 milyon, 2019’un ilk iki çeyreğinde ise 92 milyon yeni iPhone üretmeyi hedefliyor.

Dört çeyrek boyunca satışların 20 milyon, 60 milyon, 45 milyon ve 40 milyon şeklinde olması bekleniyor. Son çeyrekte tatil sezonun başlayacak olması nedeniyle satışların zirve yapması bekleniyor. Bakıldığında Apple zaten son çeyreklerde her zaman rekor satış ve rekor kâr elde etmiştir.

Rapora göre ayrıca yeni telefonlar iPhone 11, iPhone 11 Plus ve iPhone 9 (LCD ekranlı) olarak isimlendirilecek. En fazla ilginin iPhone 11 Plus (iPhone X’un büyük ekranlı seçeneği) modeline gösterilmesi bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu