Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsung

Galaxy S11 120Hz ekranıyla yeni bir dönem başlatacak

Samsung Galaxy S11 120Hz ekran yenileme özelliğiyle gelecek. Artık bunun kesinleştiğini söyleyebiliriz. Samsung bunun işaretlerini Android 10 / One UI 2.0 beta güncellemesinde açıkça gösterdi.

Samsung kısa süre önce Galaxy Note 9 için Güney Kore’de Android 10 beta programını başlattı. Çoğu zaman üreticilerin söz konusu beta programlarında bir sonraki tepe modelde yer verecekleri özellikleri gizlediklerini biliyoruz. Daha önce Galaxy S11’in bazı kamera özelliklerini burada gizleyen Samsung’un bu defa ekran tazeleme oranında yeni bir dönem başlatacağını söyleyebiliriz.

Galaxy S11 120Hz ekran ile geliyor

Samsung’un Galaxy S ve Galaxy Note tepe modelleri sahip oldukları ekranlar her zaman en için dönemlerinin en iyileri olmayı başardılar. One UI 2.0 beta programında açığa çıkarılan gizli bir seçeneğe göre Samsung bir sonraki tepe modelinde 60Hz ve 120Hz ekran modları arasında geçiş yapma seçenekleri sunacak.

Daha önce Asus ve Razer oyun odaklı telefonlarında 120Hz tazeleme özelliğine yer verdiler. Bunun yanında OnePlus ve Realme de tepe modellerinde 90Hz ekranlar kullanıyor.

Samsung tepe modellerde şu ana kadar 90Hz’i bile göremedik. Görünüşe bakılırsa bu durum Galaxy S11 ile değişecek. Samsung aslında yaklaşık bir ay önde duyurduğu Exyno 990 işlemciyle 120Hz ekranlı telefonların ipuçlarını vermişti. Hatırlayacak olursanız Exynos 990 Samsung’un 120Hz ekranları destekleyen ilk yonga seti olmuştu.

120Hz ekranın avantajları

Basitçe ifade etmek gerekirse, 120Hz’lik bir ekranda gösterilen animasyonlar, 60Hz’lik bir ekrana kıyasla iki kat daha yumuşak / pürüzsüz görünür. Bu durum kullanıcının arabirimi çok daha duyarlı hissetmesini sağladığından kullanım deneyimini büyük ölçüde artırır. Aynı şekilde, 120Hz ekranlar mobil oyunlarda da farkını gösteriyor. Daha yüksek bir yenileme hızı oyunlarda daha pürüzsüz sunmakta.

OnePlus 7 Pro’da 90Hz 60Hz arasındaki farkı gösterdiğimiz videoya alt bölümde göz atabilirsiniz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu