Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOnePlus

OnePlus 9 ve 9 Pro İçin Beklenen Kamera Güncellemesi Yayınlandı

OnePlus 9 ve 9 Pro için kısa süre önce duyurulan Hasselblad XPan çekim modu şimdi güncelleme kapsamında telefonlara aktarılıyor.

OnePlus geçtiğimiz gün OnePlus 9 ve 9 Pro modellerine Hasselblad XPan çekim modunu  getireceğini aktardı. Android Police sitesine göre bu güncelleme yeni kamera modunun yanında bir dizi iyileştirmeyle birlikte dağıtıma sunulmuş durumda.

Oxygen OS 11.2.9.9  sürüm numarasını taşıyan güncelleme aynı zamanda Google’ın işletim sistemine dahil ettiği Eylül 2021 güvenlik düzeltme ekini de getiriyor.

Hasselblad XPan kamera ayarı, telefonların kameralarının hem fotoğrafın en boy oranında hem de kamera yazılım arayüzünde harika ultra geniş açılı bir kamerayı taklit etmesine olanak tanır. Fotoğraflar burada 65:21 en boy oranında çekiliyor.

Hasselblad Xpan kamera modunda ayrıca gerçek vizörü taklit eden simüle edilmiş 30 mm ve 45 mm seçenekler mevcut. Arayüzde ayrıca  Renkli ve siyah beyaz XPan görüntülerini simüle eden filtreler de bulunmakta. Eski fotoğrafçılık tarzıyla ilgileniyorsanız XPan kamera modu ilginizi çekecektir.

OnePlus 9 ve 9 Pro Hasselblad XPan Modu Özellikleri

  • Orijinal Hasselblad XPan fotoğraf makinesindeki iki klasik lensi anımsatan 30 mm ve 45 mm odak uzunlukları, gerçek bir Hasselblad XPan deneyimi için titizlikle yeniden yaratılmıştır.
  • 65:24 en boy oranı, orijinal Hasselblad XPan kamerayla aynı. Görüntüler, varsayılan 12MP modu yerine 48MP ana kameradan ve 50MP ultra geniş kameradan kırpılır. Sonuç, 20MP’nin üzerinde yüksek çözünürlüklü bir görüntüdür. XPan görüntüleri, 30 mm’de 7552 × 2798 çözünürlük ve 45 mm’de 7872 × 2916 çözünürlüğe sahiptir.
  • XPan Modu için iki film simülasyon profili – Hasselblad ile optimize edilmiş renk modu, ona zengin ve gerçekçi bir renk profili ve benzersiz bir siyah beyaz modu vererek XPan kameralarda kullanılan klasik siyah beyaz filmin tonunu ve stilini ima eder.
  • XPan Modunda, deklanşöre basıldığında, donmuş resim önce telefonunuza kaydedilecek görüntüye dönüşen bir negatif film olarak sunulur. Bu, geleneksel film kamerasını andırıyor ve film geliştirme ritüeline saygı gösteriyor.
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu