AndroidGenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Google Fotoğraflar Sınırsız ve Ücretsiz depolamayı Sonlandırıyor

Akıllı telefonlarımızda yıllardır kullandığımız Google Fotoğraflar uygulaması, ücretsiz yedekleme konusunda büyük değişikliğe gidiyor

Google’ın 2015 yılından Fotoğraflar uygulamasında başlattığı ”ücretsiz ve sınırsız depolama planı” önümüzdeki yıldan itibaren sona erecek. ABD’li şirketin aldığı karar ile birlikte, kullanıcılara bu durumu izah eden mailler göndermeye başladı. Google bu mailinde, Fotoğraflar için sınırsız yedeklemeyi sona erdireceğini de detaylı bir şekilde açıkladı.

Buna göre 1 Haziran 2021 tarihinden itibaren; yeni fotoğraf ve video yedeklemeleriniz, Google’ın sizlere sunmuş olduğu 15GB’lık alana depolanacaktır. Zira bu alanın dolmasıyla birlikte de, Google One’den belirli bir ücret karşılığında ek depolama satın alabileceksiniz.

Google 16 megapikselden büyük fotoğraf ve 1080p çözünürlüğündeki videoları küçültüp ”Yüksek Kaliteli” olarak kaydettiği bu medyaları, depolama sınırlamasına dahil etmeyecek. Ancak 1 Haziran’dan itibaren yedekleyeceğiniz fotoğraf ve videolar bu sınırlamalar içerisinde olacaktır. Dilerseniz gelin Google’ın açıklamalarına da bir göz atalım;

”  1 Haziran 2021 tarihinden itibaren ”Yüksek Kalite” ayarında yedeklenen tüm yeni fotoğraf ve videolar, Google Drive ve Gmail gibi Google hizmetlerinde şu an olduğu şekilde, Google hesabınız ile birlikte sağlanan 15GB’lık ücretsiz depolama alanında veya ek depolama alanı satın aldıysanız bu depolama alanlarında hesaba katılacak.

” 1 Haziran 2021’den önce Yüksel Kalite ayarında yedeklemiş olduğunuz fotoğraf veya videolar bu değişikliğin kapmasında olmayacak ve Google hesabı depolama alanınızda hesaba katılmayacak. Buna, Yüksek kalite ayarında yüklemiş olduğunuz mevcut tüm içeriğiniz dahildir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu