Güncel Teknoloji HaberleriSnapdragon

Snapdragon X Elite M2’yi Çoklu Çekirdekte Ezdi, Ama..

Snapdragon X Elite çoklu çekirdek testinde rakibi Apple M2'yi tabiri caizse yerle bir etti fakat aynı durum tekli çekirdekte olmadı.

Microsoft kısa süre önce ARM tabanlı Snapdragon X Elite işlemcilere sahip yeni Surface Dizüstü Bilgisayarını piyasaya sürdü. Bu dizüstü bilgisayarlar şu anda ön siparişe açık ve gönderimi Temmuz ayında başlayacak. Bu, yeni yonga setinin gerçek hayattaki performansını görebilmemiz için hâlâ biraz zamanımız olduğu anlamına geliyor.

Ancak donanım meraklısı HXL yakın zamanda Snapdragon X Elite işlemciyle desteklenen yeni Surface Dizüstü Bilgisayar için kıyaslamaları paylaştı ve bu, işlemcinin Apple’ın M2 çipine karşı üstün olabileceğini gösteriyor.

Karşılaştırma testi, Snapdragon X Elite X1E-78-100 SoC’ye sahip bir Surface Laptop 7 üzerinde CPU-Z ile yapıldı. CPU-Z, MacBook’larda mevcut olmadığından HXL, karşılaştırmayı çalıştırmak için sanal bir Windows 11 başlattı.

Sanal makinelerin performansa ek yük getirebileceğini ve M2’nin puanını potansiyel olarak engelleyebileceğini unutmayın.

Surface Laptop 7, sanal makinedeki M2’ye (3.822,3 puan) kıyasla önemli ölçüde daha yüksek çok iş parçacıklı puan (7.923,5 puan) alırken, M2 tek iş parçacıklı performansta hafif bir avantaja sahipti (749,5 puana karşı 686,0 puan).

Snapdragon X Elite’in Intel ve AMD’nin mevcut tekliflerinden daha iyi performans gösterdiği iddia ediliyor. Ancak bu, Apple işlemcisi için gördüğümüz ilk gerçek dünya karşılaştırması.

Bu, Snapdragon X Elite dizüstü bilgisayarların, ince ve hafif tasarımları ve uzun pil ömrünü tercih ederken Windows ve macOS arasında seçim yapmaya devam eden kullanıcılar için uygun bir alternatif olabileceğini gösteriyor.

Qualcomm ayrıca açık kaynaklı işletim sistemlerini tercih edenlerin kesinlikle ilgisini çekecek olan Snapdragon X işlemcileri için resmi Linux desteğini de getiriyor.

Karşılaştırma, X Elite’in Apple’ın saygın M serisi yonga setine karşı güçlü bir rakip olabileceğini gösteriyor. Ancak, nasıl karşılaştırıldığını tam olarak anlamak için daha fazla veri görmemiz gerekecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu