Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriSamsung

Samsung’dan Galaxy Note 7 Kullanıcılarına Büyük Jest

Dünyanın önde gelen teknoloji devlerinden biri olan Samsung hepimizin malumu geçen aylarda yeni amiral gemisi akıllı telefonu Galaxy Note 7‘de bir talihsizlik yaşamıştı. Samsung, Note 7’lerde yaşanan patlamalardan dolayı ilk aşamada telefonları toplatırken, ikinci aşamada ise telefonun üretimini durdurdu.

Samsung  bu noktada kaybedilen milyarlarca dolara rağmen kullanıcı güvenliği ve marka güvenirliğini ön plana çıkararak hiçbir Note 7 kullanıcını mağdur etmedi. Dileyen kullanıcılara 3.599 liralık ödeme yapıldı. Dileyen kullanıcılar içinse Galaxy S7 edge + 600 liralık bir alternatif sağlandı.

Samsung sadece bununla yetinmedi. Kullanıcıların satın aldığı Note 7 aksesuarlarının parasını da iade etti. Şirket ayrıca ülkemizinde içinde olduğu birçok lokasyonda telefonun yanında verdiği Gear VR sanal gerçeklik gözlüğü ve Gear Fit 2 bilekliği kullanıcılara hediye etti.

Galaxy Note 7

Samsung bu defa Fransa’da kullanıcıların gönlünü fetheden bir harekette bulundu. Samsung Fransa, Galaxy Note 7 kullanıcılarına yaşanan olumsuzluklar nedeniyle bir özür mektubu gönderdi. Asıl sürpriz ise mektup içerisine konan Samsung üretimi 128 GB hafıza kartı oldu.

samsung-evo-hafiza-karti

Samsung’un Note 7 macerası hüsran ile bitmiş olabilir ve daha önce söylediğimiz gibi milyarca dolar kayba da neden olmuş olabilir, ancak Samsung tüm bu yaşananlardan sonra ne denli büyük bir firma olduğunu herkese gösterdi diye düşünüyoruz. Geçtiğimiz dönemde Samsung’un telefonlarını geri toplaması ile ilgili eleştiride bulunanların bugün firmayı sergilediği duruştan dolayı tebrik ettiğini görüyoruz.

Piyasaya çıkan bazı telefonlarda da buna benzer sorunlar yaşandığına zaman içinde şahit olduk. Yaklaşık altı yıl önce dönemin popüler telefonlarından birinde sinyal sorunu yaşanmış ve şirketin CEO’su kullanıcıları suçlayarak “telefonu tutuş şeklini değiştirmeleri gerektiği” şeklinde bir beyanda bulunmuştu.

Yine şu sıralar sinyal sorunu yaşayan farklı telefonlar da var ve firmaların bu noktada nasıl bir tutum içerisinde olacakları merak konusu.

>> İlginizi çekebilir; Apple’dan Yeni Bir iPad Pro Sürprizi!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu