Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 12 kamera lensleri çatır çatır patlıyor! Şaka gibi ama değil

Apple’a en yakın kaynaklardan birisi olarak gösterilen Ming-Chi Kuo iPhone 12 kamera lensleri ile ilgili ilginç bir açıklamada bulundu.

Yaşanan pandemi sonrasında mobil pazar bu durumdan ciddi anlamda etkilendi. Üreticiler ürünlerini üretecek fabrika bulamadılar ve Apple gibi her şeyi dışarıdan alan üreticiler ise tedarikçiler ile ciddi sorunlar yaşadılar. Bu sorunlardan birisi ise iPhone 12 kamera lensleri tarafında yaşanıyor. Bugün Apple‘a en yakın kaynaklardan birisi olarak gösterilen Ming-Chi Kuo bir açıklama yaptı ve yaşanan durumu anlattı.

Apple kamera camlarını iki farklı tedarikçiden alıyor. Bunlar Largan veGenius Electronic Optical. Largan tarafında bir sorun yok ama Genius‘un yaptığı lenslerde sorunlar görülmeye başlandı. Genius, geniş açı kamera lenslerini üretiyor. Yapılan testlerde bu lenslerin yüksek sıcaklık ve nemde çatlamalar ortaya koyduğu anlaşıldı. Bundan dolayı da Apple, Genius ile olan iş ilişkisini askıya alarak yola Largan ile devam etmek istiyor. Largan‘ın ise tüm lensleri üretecek potansiyeli yok. Bu da işte iPhone 12 serisinin farklı bir sebepten dolayı daha gecikeceğini ortaya koyuyor.

iPhone

Apple bu yıl Eylül ayında iPhone 12 lansmanı yapacak ama telefonlar ne zaman pazara sunulacak işte burası tam bir muamma. iPhone 12 serisinin pahalı modellerini önce göreceğiz ama uygun fiyatlı iPhone 12 serisi ciddi anlamda gecikebilir. Zaten pandemi ve dolar yüzünden bizim bu telefonları alacağımız yok da…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu