AMDGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

AMD Instinct MI200 Hızlandırıcılar, Süper Bilgisayarların Ana Gücü Olacak!

Süper bilgisayarlar için geliştirilen AMD Instinct MI200 hızlandırıcı serisi, olağanüstü performanslar sunacak. İşte gelişmenin detayları.

Şirket nihayet, birinci sınıf araştırma, veri analizi, yapay zeka ve simülasyonlar için özel olarak geliştirilen yeni hızlandırıcı serisi AMD Instinct MI200 hakkında daha fazla ayrıntı açıkladı. AMD CEO’su Dr. Lisa Su tarafından tanıtılan bu hızlandırıcı serisi, yeni bilimsel araştırmalara teknik anlamda çok yardımcı olacak.

Seri, hiper gelişmiş kullanım durumları için dünyanın en hızlı hızlandırıcıları olarak lanse edilen MI250X ve MI250’yi içeriyor. MI250X, 220 işlem birimi(CU), 128 GB HBM2e bellek ve saniyede 3.2 terabayt bant genişliğine sahip. FP64 performans düzeyinde yeni Matrix Core teknolojisi ile yaklaşık 95.7 TFLOPS güce sahip olacak.

Hızlandırıcının çekirdeğinde yaklaşık 880 CDNA-2 çekirdeği bulunuyor. GPU’ları da TSMC’nin 6 nanometre teknolojisi ile üretildi. MI250X, yapay zeka uygulamaları için INT4/8 performans düzeyinde yaklaşık 383.0 TOPS puanını da sunuyor.

AMD

MI250 ise 208 işlem birimi ile 250X’e yakın bir performans sunuyor. Aralarında yaklaşık %5’lik bir performans farkı mevcut. Ayrıca, AMD’nin bu hızlandırıcılara eklediği Infinity Fabric teknolojisi sayesinde, üçüncü nesil EPYC işlemciler ile Instinct MI200 hızlandırıcı serisi birlikte çalışabilecek.

Bu hızlandırıcıların grafik gücü kullanılarak yakın gelecekte benzeri görülmemiş bilimsel atılımları da görmemiz şüphesiz gerçekleşecektir. AMD son zamanlarda sunucu işlemcilerine de büyük yatırım yaptı ve yeni EPYC Milan-X işlemci serisini sürdü. Şirket hakkında yeni gelişmeleri kaçırmamak için takipte kalın.

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu