Güncel Teknoloji HaberleriİnternetTeknolojiWhatsApp

WhatsApp Web için bir yeni mükemmel özellik daha yolda!

WhatsApp Web bir diğer güzel özelliğe daha çok yakında kavuşabilir! Yoksa parmak izi doğrulama mı geliyor?

Popüler sosyal medya uygulaması WhatsApp, masaüstü bilgisayarlarda kullanılmasına izin veren mesajlaşma servisi olan WhatsApp Web ile tarayıcı desteği de sunuyor. Şimdi, şirket biyometrik tarama desteği aracılığıyla başka bir güvenlik katmanı ekleyerek onu daha güvenli hale getirmeyi düşünüyor olabilir.

WABetaInfo raporuna göre, WhatsApp ekibi tüm tarayıcı hizmetini daha güvenli hale getirmek için kendilerini çalışmaya adamış durumda. Facebook‘un sahip olduğu mesajlaşma platformu, WhatsApp Web için parmak izi kimlik doğrulamasını getirecek bir güvenlik güncellemesi alacak. Rapora göre, akıllı telefonlarında WhatsApp’ı açmalı ve bilgisayarlarının web oturumunu başlatmak için parmak izlerini taramalı.

Raporda ayrıca güvenlik özelliğinin işleyişinin bir ekran görüntüsü de yer aldı. Şu anda WhatsApp Web, kullanıcıların bağlantıyı başlatmak için yalnızca masaüstü/dizüstü bilgisayar ekranlarında bir QR kodu taramasını gerektiriyor, akıllı telefonun da sabit bir internet bağlantısına sahip olması gerekiyor. Bu oldukça basit ve esasen herhangi bir doğrudan güvenlik katmanından yoksun.

Ne yazık ki, bu güvenlik güncellemesiyle ilgili daha ince ayrıntılar şu anda bilinmemekte. Ayrıca, bu özelliğin eklenmesi karşılığında WhatsApp‘ın QR kodunu tamamen ortadan kaldırıp kaldırmayacağı da açık değil. Bununla birlikte, gizliliğe yönelik herhangi bir ekleme veya odaklanma, tüketici için her zaman bir artı nokta. Yakında gelmesi gereken daha fazla güncelleme için bizler de takipte olacağız.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu