Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOPPO

OPPO Find X6 Pro, 2023’ün En Kalın Amiral Gemisi Telefonu Olabilir

OPPO Find X6 Pro gelen bilgilere bakılırsa öncüllerine göre daha kalın ve ağır bir telefon olacak. Telefonun kamera çıkıntısı dikkat çekecek.

2022’nin sonuna yaklaşırken, büyük Çinli markalar işlemci ve kamera noktasında yenilenen amiral gemisi telefonlarını duyurmaya başladı. Sahneye ilk olarak Vivo X90 serisi çıkarken, gözler kasım ayı bitmeden tanıtılması beklenen Xiaomi 13 serisinde. Yine OPPO da Find X6 serisi üzerinde çalışıyor. Telefon serisinin duyuru tarihi henüz netlik kazanmamış olsa da, şu ana kadar birçok sızıntı gerçekleşmiş durumda. Son olarak mobil dünyasının nabzını tutan Digital Chat Station adlı hesaptan OPPO Find X6 Pro modeline dair önemli bilgiler geldi.

OPPO Find X6 Pro Kalın Bir Telefon Olacak

Find X6 Pro’nun bir süredir sızdırılan görüntüleri, OPPO’nun son iki yıldır sürdürdüğü tek parçalı tasarım anlayışından uzaklaşacağı yönünde. Bunun yerine telefonun arkasında Xiaomi 12S Ultra modelindeki benzer yuvarlak bir kamera adası tercih edilecek.

Find X6 Pro’da yer alan 1 inçlik dev sensör ve yeni yapısı nedeniyle kamera çıkıntısının 5mm’ye kadar çıkabileceği gelen bilgiler arasında. Kaynağa göre X90 Pro’nun mühendislik örneğinde kamera çıkıntısı olmadan kalınlığın 9.4mm’ye ulaşıyor. Deri versiyonda ise bu kalınlık 9.5 mm kalınlıkta olacak. Kıyaslama yapmak gerekirse Xiaomi 12S Ultra kamera çıkıntısı olmadan 9 mm kalınlığında, çıkıntı ile birlikte kalınlık 13 mm seviyesini buluyor.

OPPO Find X6 Pro
OPPO Find X6 Pro

Öte yandan telefon hala bir mühendislik örneği ve nihai tasarımda kalınlığı azaltmak için OPPO’dan bazı tasarım değişiklikleri gelebilir. Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisinden güç alacak modelde 6.7 inç büyüklüğünde ve 120Hz tarama hızına sahip Samsung E6 AMOLED ekran yer alacak. Önde 36 megapiksel kamera sahip olacak telefonun arkasında üç kamera göreceğiz. Bu kameralar 50MP Sony IMX 989 1 inç sensör (7P lens ve OIS) + 50MP Sony IMX890 sensör (ultra geniş) + 50MP Sony IMX890 lens (2.7x optik zoom, OIS) şeklinde olması bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu