Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiVivo

Ayol Şak Diye Bayılacağım! Vivo Y30 Geliyor!

Büyük çerçevesiz ekranı, iyi bir batarya performansı olsun, endamı şanlı, sohbeti tatlı, biraz da nazlı olsun diyen kalender meşreplere müjde! Ülkemizde henüz piyasaya mehter marşı eşliğinde giriş yapmadıysa da, ilgiyle takip ettiğimiz Vivo, yepyeni bir orta segment telefonla geliyor.

Vivo Y30, birkaç saat önce Rus teknoloji sitelerinde müjdelendi. Y serisi benzersiz bir Vivo hit koleksiyonudur. Özelliklerinin dengesi açısından ucuz ve başarılı olan bir seridir. Yeni telefon da ekran kısmında pek bilmediğimiz Panda Glass denen temperli cam ile geliyor. Arka kapak plastik ve büyük olasılıkla içinden koruyucu kılıf çıkacak. IPS LCD ekran ile gelecek olan telefona MediaTek Helio P35 güç verecek.

Arka tasarım
Arka tasarım

Vivo Y30, 6.47 inçlik bir ekran ve 5000 mAh batarya ile geldiği halde 200 gramın altında bir ağırlığı olacak. Bu oldukça iyi bir oran. Batarya performansının iyi olması bekleniyor. Android 10 temelli FunTouch OS 10 işletim sistemi ile gelecek.

Vivo Y30 ile günbatımı
Vivo Y30 ile günbatımı

13MP ana kamera, 8MP geniş açı kamerası, 2 MP makro kamera ve 2MP derinlik sensörüyle gelecek olan telefonun ön kamerası üst sol köşede ekranın içine gömülü şekilde olacak. Ön kamera çözünürlüğü de 8 MP.  Quad Bayer teknolojisini kullanan kamerada dijital zoom özelliği gayet iyi çalışıyor. Yeterli ışık koşullarında çekilmiş olan fotoğraflarda performansı oldukça iyi.

 

 

Ayrıca Makro çekim fotoğraflarında da muadillerine göre oldukça iyi olduğunu söyleyebiliriz. Günlük kullanımda yeterli koşullarda kamera performansı üzmeyecektir.

Vivo Y30 makro çekim
Vivo Y30 makro çekim

Telefon sekiz ARM Cortex-A53 çekirdeğinden oluşuyor. Grafik alt sistemi, 680 MHz frekansında IMG PowerVR GE8320 denetleyicisini kullanıyor. Üretim işlemi 12nm’dir. 3D grafiklere sahip oyunlarda orta düzey ayarları başarıyla oynatıyor. Yurtdışı satış fiyatı 239 $ ancak ülkemizde vergilerle ne kadar olacağını henüz bilmiyoruz. Eğer ülkemize gelir ve uygun fiyata satılırsa günlük pek çok ihtiyacı karşılayabilecek bir telefon olduğunu söyleyebiliriz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu