AndroidGüncel Teknoloji HaberleriSamsung

Galaxy Z Fold 5 Kamerada Bekleneni Veremeyebilir

Yeni bir rapora göre Galaxy Z Fold 5, Z Fold 4’teki kamera birimine sahip olacak. Katlanabilir telefonda üçlü kamera kurulumu sürecek.

Samsung,  bu yıl yaz döneminde Galaxy Z Fold 5 modelini görücüye çıkaracak. Muhtemelen telefondaki bir çok donanımı yükseltip daha iyi bir noktaya getirecek. Ancak bu yükseltme kamera tarafında gerçekleşmeyebilir. Yakın zamanlı bazı raporlarda Galaxy Z Fold 5’te 200 megapiksel kamera kullanılacağı dair yaygın bir kanı vardı. Samsung’a yakınlığıyla bilinen Ice Universe adlı kaynak ise bu iddianın imkansız olduğunu belirtti.

Buradaki imkansız ifadesi, katlanabilir form faktörünün getirdiği teknik / alan sınırlamalarıyla ilgili olması muhtemel. Bu durumda Galaxy Z Fold5, Galaxy Z Fold 4 ile benzer ana kamerayı kullanacak.

Samsung, Galaxy Z Fold 4 modelinde 50MP çözünürlüğe, f/1,8 diyafram açıklığına, 1,0 mikron piksele sahip, Dual Pixel PDAF (Faz Algılamalı Otomatik Odaklama) ve OIS destekli ISOCELL GN3 sensörün yer aldığını hatırlatalım.

200MP ISOCELL HP2 sensör, Galaxy S23 Ultra ile çıkış yaptı ve yıl boyunca telefona özel olarak kalabilir. Galaxy Z Fold 5’e gelince, Samsung’un en azından diğer kameraları veya telefoto özelliklerini yükseltip yükseltmeyeceği belli değil. Ancak kısa süre içerisinde tanıtılacak olan Galaxy A54’ün gece fotoğrafçılığı noktasında geliştirildiği bugün Samsung tarafından açıklandı. Dolayısıyla benzer hatta daha iyisini Galaxy Z Fold 5’te bekleyebiliriz.

Samsung, Galaxy Z Fold 5’i muhtemelen Ağustos-Eylül 2023’teki Unpacked etkinliğinde tanıtacak. Son sızıntılara göre telefon damla şeklinde bir menteşe sistemiyle gelecek. Yeni menteşe ekranının ortasında oluşan şerit izini ve katlama sonrasında oluşan boşluğu büyük ölçüde ortadan kaldıracak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu