iOS

Apple iPhone 7 Tanıtıldı

Merakla beklenen iPhone 7 Apple tarafından düzenlenen lansmanda tanıtıldı ve uzun zamandır konuşulan dedikodulara bir son verildi.

Apple CEO’su Tim Cook’un duyurusunu yaptığı iPhone7’nin nasıl yapıldığına dair bir video yayınlandı. Telefonun yeni rengi de gösterildi.

Home Tuşuna Önemli Özellik

Yeni iPhone’un Home tuşu artık MacBookların dokunmatik yüzeyleri geri bildirim veriyor. Cihaza eklenen taptic engine sayesinde bu yüzeyden geri bildirim alınabiliyor. Ayrıca yeni telefon IP67 suya dayanıklılık özelliklerine sahip. iPhone 7’nin jet black, rose gold ve silver ve black olmak üzere 4 renk seçeneği bulunuyor. Telefonun kamerasında optik görüntü sabitleyici yer alıyor. Ayrıca görüntüleri RAW olarak kaydedebilmek de mümkün olacak. Telefonun arka kamerası 12 ön kamerası da 7 megapiksel. iPhone 7 Plus’ta ise biri geniş açılı olmak üzere çift lens bulunuyor.

Diğer Özellikler 

Yeni iPhone modelinde beklendiği gibi 3.5mm kulaklık girişi yok. Bunun yerine telefonun yanında Airpods isimli kablosuz kulaklıklar geliyor. Kulaklıklar Watch ve MacBooklar ile de kullanılabiliyor. Telefon da bulunan A10 fusion  işlemci bugüne kadar akıllı telefonlara eklenmiş işlemci olarak tanıtılıyor. 4 çekirdekli olan işlemci aynı zamanda 6 çekirdekli GPU bulunuyor. Diğer tarafta iPhone 7Plus modelinde üstte ve altta olmak üzere stereo hoparlör bulunuyor.  Ayrıca yeni nesil ile beraber 16GB iPhone tarih oluyor. Amerika fiyatı iPhone 6S ile aynı olacak. Telefonun satışı Amerika da 9 Eylül’de satışa çıkacak. Diğer ülkelerde ise 16 Eylül tarihinde satışa çıkacak. iOS 10 ise 13 Eylül tarihi itibariyle indirilebilir olacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu