Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji Haberleri

Tahtın sahibi artık Samsung değil: İşte katlanabilir telefon pazarının yeni lideri

Katlanabilir telefonlarıyla uzun yıllardır zirvede yer alan Samsung, rakiplerinin de artmasıyla artık ilk sırada değil.

Akıllı telefon satışlarında uzun yıllardır Apple ile rekabet eden Samsung, bütçe dostu modelleriyle iyi bir konuma geldi. Firma, Galaxy A ve Galaxy M serisi modelleriyle dünyanın her yerinde milyonlarca cihaz satıyor. Öyle ki katlanabilir telefon pazarında ise son yılların zirvedeki tek ismiydi.

Galaxy Z serisi telefonlarıyla katlanabilir telefon pazarına giren Güney Koreli teknoloji devi, uzun yıllardır bu alanda hep zirvedeydi. Ancak rakiplerin de artmasıyla birlikte taht artık Samsung’un değil.

Katlanabilir pazarının lideri artık Samsung değil

2023’ün birinci çeyreği itibariyle Samsung, küresel katlanabilir telefon pazarının %60 oranında paya sahipti. Huawei ise Samsung’u %14 ile ikinci sırada takip etmişti. Şimdi ise işler ciddi anlamda değişti.

Counterpoint Research’ın yeni raporu, Samsung’un küresel katlanabilir telefon pazarındaki payının yalnızca %23’e düştüğünü ve Huawei’nin %35’lik toplam sevkiyat ile pazarın yeni lideri olduğunu gösteriyor. Ayrıca, katlanabilir telefon pazarının genel olarak %50 oranında büyüdüğünü de belirtti.

Diğer iki önemli marka, %11 ile Motorola ve %12 ile Honor oldu. Her iki firma da, Razr+ ve Magic V2 gibi katlanabilir cihazlarla 2023 yılında büyük bir büyüme kaydetti.

Tüm bu sonuçlar, aslında Samsung’un Galaxy Z Flip 5 ve Z Fold 5’te çok fazla değişikliğe gitmemesinden de kaynaklanıyor. Flip 5’in kapak ekranı biraz daha büyültülürken, fiziksel ve donanım anlamında çok fazla bir gelişme yaşanmadı.

Ancak Motorola, Honor, Google ve Oppo gibi markalar Samsung’a kıyasla daha fazla çalıştı ve kameradan donanıma kadar çok önemli iyileştirmeler yaptı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
3
+1
1
+1
0
+1
3
+1
5

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu