Akıllı TelefonCep TelefonuGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhone

Samsung, iPhone 15 İçin Kolları Sıvadı

Dünyanın en büyük telefon panel üreticisi Samsung, bir rapora göre iPhone 15 için OLED panel üretimine başladı.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, dünyanın en büyük panel üreticisi konumunda. Bütün akıllı telefon üreticileri Apple dahil Samsung üretimi panelleri kullanıyor. Apple ise OLED ekrana geçiş yaptığından beri Samsung’tan OLED panel tedarik ediyor. Son gelen sızıntılara göre şirket iPhone 15 için OLED panel üretimine başlamış gibi görünüyor.

TheElec‘in bir raporuna göre dört adet iPhone 15 modelleri için son PVT aşamasına imza attı. Bu, Samsung Display’in OLED ekran panellerinin üretim sürecine başlamak için son onay alındığına işaret ediyor. Önemli bir detay ise şimdiye kadar Apple ortakları arasından ekran üretimi için onay alan tek tedarikçi olma ünvanına sahip. Diğer iki tedarikçi BOE ve LG Display henüz Apple onayı alabilmiş değil .

BOE şirketinin iPhone’larda dinamik ada kısmında ekran deliğinin köşesinde ışık sızıntısı yaşaması nedeniyle sorunlar yaşadı ve bu ekran imalat programının oldukça gerisinde kaldı. Bu yüzden panel üretme sözleşmesinin Samsung Display’e devredilebileceği bekleniyor.

Bu nedenle Apple’ın en azından gelecek yıla kadar herhangi bir ekran üretim sözleşmesini BOE’ye vermesi pek olası görünmüyor. Bu nedenle iPhone 15 modellerinin ilk üretilen modelleri BOE’nin ürettiği ekranı kullanmayabilir. Bu da Samsung için bir avantaj oluşturacak gibi görünüyor. Hep birlikte detaylara ilerleyen günlerde göz atacağız.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu