Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerOtomobil

Elektrikli Arabalar ÖTV Zammı ile Sarsıldı! Elon Musk Keşke Gelmeseydi

Elektrikli Arabalar ÖTV zammı ile artık daha da elektrikli bir hale geldi. Zaten alamıyorduk; artık hiç alamayacağız. Hayırlı olsun…

Ülkemizde artık “bir şey” almak oldukça zorlaştı. Yaşanan pandemi ve ekonomik zorluklar bizleri oldukça zorluyor. Geçtiğimiz yıl cep telefonlarına gelen ÖTV zammından sonra yine arabalara uygulanan ÖTV zammı ile araçların fiyatlarının ortalama %30 civarında pahalandığına şahit olduk. Bugün de sabah itibariyle elektrikli arabalar ÖTV zammı ile bu işten nasibini aldı.

Elektrikli araç almayı isteyen ve bunun da hayalini kuran kişileri oldukça üzecek olan bu zam yine motor gücüne göre yapıldı. Gelen zamlar ile birlikte ÖTV %330 ile %400 oranında arttırıldı. Peki hangi araca ne kadar mı zam yapıldı?

  • 85 Kw’ı geçmeyenler %3’den %10’a
  • 85 Kw’ı geçen fakat 120 Kw’ı geçmeyenler %7’den %25’e
  • 120 Kw’ı geçenler ise %15’den %60’a çıkartıldı.

Elon Musk‘ın geçtiğimiz günlerde ülkemize yaptığı ziyaret sonrasında gelen bu zammın Elon ile bir ilişkisi var mı yok mu bilemiyoruz ama yapılan bu zamlara en çok petrol bayileri sevindi diye düşünüyoruz. Zira bugün gelinen nokta şudur. Atan dolar ve maliyetlerden önce Mini Cooper Elektrikli arabanın Haziran ayındaki fiyatı 311 bin TL iken bugün arabanın giriş segmentinin 556 bin TL olduğunu görüyoruz.

İngiltere’de insanların 30 bin sterlin yani 30 bin TL’ye satın alabildikleri bu araçlara bu paraları vermek zorunda kalmakta trajikomik bir durum. Aynen yurt dışındaki GSM Operatörü abonelerinin ücretsiz telefon alırken bizim üstüne ekstradan “temlik” bedeli ödememiz kadar trajikomik bir durum…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu