Akıllı TelefonFacebookGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

Facebook’tan iPhone Kullanıcılarını Tehdit! Sen Hayırdır Facebook?

Facebook Apple ‘ın gizlilik konusundaki attığı adımlar sonrasında iPhone kullanıcıları adeta tehdit etti! Veri takibine izin ver yoksa?

Teknoloji devi Apple oyunda kartları yeniden dağıtıyor. Gizlilik konusunda getirdiği yeniliklerle birçok uygulama geliştiricisini oldukça zor duruma sokan Apple, yeni iPhone güncellemesi ile Facebook tarafından farklı bir cevap aldı.

Bilindiği üzere Apple, yayınlandığı iOS 14.5 güncellemesi ile birlikte “Uygulama Takip Şeffaflığı” isimli yeniliği hayata geçirdi. Bu özellik sayesinde iPhone’larda tüm uygulamalar ve web siteleri, kullanıcıların hareketlerini takip etmek için durumu açıkladıkları bir bildirim ile açıkça onay almak zorunda.

Bu durumdan en çok rahatsız olan ise Google ve Facebook oldu. Hatta bu duruma çözüm olarak uygulama geliştiricileri kullanıcılara takip izni karşılığında özel fırsatlar sunmayı düşünmüşlerdi. Ancak Apple bununda önüne geçti.

facebook iPhone

Şimdi ise Facebook olayı bambaşka bir boyuta taşıdı ve rüşveti falan geçerek adeta tehdit etti. iOS 14.5 sürümüne güncellenen iPhone modellerinde Facebook ve Instagram uygulaması yayınladığı takip izin bildiriminde kısaca uygulamanın ücretsiz kalmasını istiyorsanız takip iznini verin diyor.

Üstelik bu uyarı Facebook yetkilileri Apple’ın yayınladığı “Rüşvet” yönergesine uygun bir kılıfa uydurarak yapıyor.

Oldukça ciddi adımlar atan ve sektörde oyunun kurallarını değiştirmeye çalışan Apple’ın bu girişimleri sonrasında bakalım neler değişecek?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu