Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi 12 Ultra Ekran Boyutuyla Şaşırtacak

Xiaomi 12 Ultra bir süreden beridir gündemden düşmüyor. Son olarak telefonun ekran boyutu hakkında açıklama geldi. Şaşıracaksınız…

Yeni yıl yaklaşırken 2021’in sonu Xiaomi cephesinden epey bir hareketli geçecek. Çinli üreticinin 28 Aralık tarihinde Xiaomi 12, Xiaomi 12x ve MIUI 13 sürümünü duyurması bekleniyor. Bu üç önemli duyurunun yanında Xiaomi 12 Ultra ve Xiaomi 12 Pro hakkında da önemli gelişmelerin yaşanması bekleniyor.

Xiaomi Mi 11 Ultra ve Pro bu yıl mart ayında tanıtıldılar ve devam modellerinin daha erken duyurulabileceği yönünde iddialar var. Son dönemin en güvenilir bilgi kaynaklarından biri olan Digital Chat Station Xiaomi 12 Ultra’nın ekranı hakkında ilginç bir bilgi aktardı. Kaynağa göre telefon 6.5 inç ya da 6.6 inç büyüklüğünde 2K çözünürlüğünde ekranla geliyor. Önceki nesil Mi 11 Ultra’nın 6.81 inç ekranıyla kıyaslandığında belirgin şekilde daha küçük. Bununla birlikte Xiaomi, Ultra modellerini daha kullanışlı ve tek elle kullanımı daha kolay hale getirmek için bir değişiklik yapmış olabilir.

Xiaomi 12 Ultra

Ekran boyutu sadece Ultra modelde küçülmeyecek. Yakın zamanlı bir raporda Xiaomi 12’nin ekranın 6.2 inç büyüklüğünde olacağı bildirildi. Aynı şekilde Xiaomi 12 Pro için de ekranın 6.6 inç seviyesinde olması bekleniyor. Tüm bunlar göz önüne alındığında Xiaomi 12 serisinde ekranlar ciddi manada küçüleceği görülüyor.

Peki Xiaomi cephesinden 6.8 inç seviyesinde bir telefon duyurusu gelir mi? Ultra Enhanced Edition adında bir modelin adı geçiyor, fakat gerçek olup olmadığı henüz net değil.

Xiaomi 12 Ultra’da ekran boyutu küçülecek olsa da, telefonun en çok kamera özellikleri konuşulacak. Arka bölümün neredeyse üçte birini kaplayan kamera modülü üzerinde sayısız delik görünüyor. Açıkçası telefonun kaç adet kameraya sahip olacağı şu an için bilinmiyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu