Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerrealmeTeknoloji

realme 3 ve realme 3i için realme UI yayınlandı!

realme 3 ve realme 3i modelleri için bugün realme UI arayüzü erken erişime açıldı. Peki, bu arayüz bizlere neler sunuyor?

Çinli telefon üreticisi realme, geçtiğimiz aylarda kendi arayüzünü geliştirdiğini açıklamış ve bazı modelleri için bu yeni arayüzü yayınlamıştı. Bir dizi yenilik ile gelen bu arayüz akıcılığı ile realme telefon sahiplerini memnun etmeye başlamıştı. realme UI arayüzünün testi bugün realme 3 ve 3i modellerinde erken erişime açıldı.

Yapı numarası RMX1821EX_11.A.26 olan bu güncellemeyi yüklemek için önce form doldurmanız gerekiyor. Gerekli olan forma buradan ulaşabilirsiniz. Form ekranında tüm bilgileri eksiksiz ve doğru olarak doldurmanız lazım. IMEI bilgisini de isteyen bu formu doldurduktan sonra erken erişim talebiniz firmaya gönderilecek. Eğer bu talebiniz onaylanırsa OTA üzerinden güncelleme size sunulacak.

Güncellemeyi yüklemeden önce mutlaka yedek almanızı tavsiye ediyoruz. Arayüzü beğenmeme veya sorun yaşamanız durumunda stabil sürüme dönmek için telefonu sıfırlamanız gerekecek. realme UI güncellemesi ile gelen tüm yeniliklere ise aşağıdan ulaşabilirsiniz.

realme UI

1. Çift Modlu Müzik Paylaşımı

Realme UI, Çift modlu bir müzik paylaşım seçeneğine sahiptir. Bu özellik temel olarak ses paylaşımı için hem Bluetooth’unuzu hem de kablolu kulaklığı aynı anda kullanmanıza olanak sağlar. Bu özelliği etkinleştirmek için Ayarlar >> Realme Lab >> Çift Modlu Müzik Paylaşımı’na gidin .

2. Dahili ses ile Ekran Kaydı

Realme UI, en çok oyuncuların işine yarayacak bir özelliği getiriyor. Yeni arayüz artık oynadığınız oyunları, mesela Pubg gibi, sesli olarak kaydetmenize fırsat tanıyor. Bunu yapabilmeniz için, video çözünürlüğünü 1080p’ye kadar ayarlayabilir ve videonun yönünü dikey ya da yatay olarak seçebilirsiniz.

3. Her zaman açık ekran

Realme de tıpkı diğer üreticiler gibi AOD özelliğini,  bu arayüzüne getirmeyi unutmuyor.

Bu özelliği etkinleştirmek için Ayarlar >> Ekran ve Parlaklık >> Ekran Kapalı Ekranı’na gidin .

4. Odak Mod

Realme, Odak Modu ile Google’ın Dijital Refahı’na bazı yeni geliştirmeler getirdi. Hatırlayacaksınız,  Odak Modu tüm kesintileri azaltmanıza ve görevlerinize odaklanmanıza olanak sağlıyordu.

5. Canlı Duvar Kağıtları

Realme UI, kullanıcılara ana ekranlarını özelleştirme seçeneği sunan büyük bir Canlı Duvar Kağıtları koleksiyonu getiriyor. Bu duvar kağıtları tamamen doğadan ilham almaktadır.

6. Karanlık Mod

Neredeyse her akıllı telefonda  görülen ortak özelliklerden biri olan Karanlık Mod, şimdi Realme UI ile daha da geliştirildi. Karanlık Mod,  gece veya düşük ışık koşullarında kullanırken gözlerinizin yorgunluğunu da en aza indiriyor.

7. Yenilenmiş Bildirim Paneli

Realme UI, Bildirim Panelinin görünümünü ve bazı özelliklerini değiştirdi. Artık cihazlarınızın bildirim paneline 12 adet hızlı ayar ekleyebileceksiniz.

8. Realme Paylaşımı

Genelde Çinli şirketlerin (Vivo, Xiaomi ve Oppo) ortak olarak kullanacağı paylaşım uygulamasına Realme Share de dahil oluyor.

9. Realme Özel Kasa

Bu, özel fotoğraflarınızı, videolarınızı, ses dosyalarınızı ve diğer dosyalarınızı güvenli bir şekilde saklamanızı sağlayan bir mobil kasadır. Ayrıca, güvenliği artırmak için Özel Kasa kullanırken ekran görüntüsü alınamaz.

10. Akıllı Kenar Çubuğu

Realme UI, Samsung, Edge Panels ile eşdeğer olan yeni, erişimi kolay bir akıllı kenar çubuğu getiriyor. . Bu panele sık kullanılan uygulamaları, ekran görüntüsü, ekran kaydı vb gibi kısayolları ekleyebilirsiniz.

11. SoLoop Video Düzenleyici

Realme UI arayüzü ile sunulan bir diğer özellik SoLoop video düzenleyicisidir. Bu uygulama sizlere  hareket halindeyken videolarınızı düzenlemenin basitleştirilmiş yollarını sunar. Ayrıca yapay zekası sayesinde en iyi fotoğraflarınızı seçmenize olanak sağlar.

12. Yeni Kamera Kullanıcı Arayüzü

Realme UI ile kamera tasarımı baştan aşağı yenilendi.  Artık kullanıcılar 48 veya 64 Megapiksel moduna doğrudan kullanıcı arayüzünün varsayılan ana ekranından erişebilecekler.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu