AndroidGenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Android Mesajlar artık daha güvenli

Google’ın iMessage rakibi olan Android Mesajlar uygulaması nihayet uçtan uca şifreleme sistemine geçiş yaptı. Mesajlar artık daha güvenli.

Google, geçtiğimiz yıl içinde içerisinde Zengin İletişim Hizmetleri (RCS) standardına dayanan Mesajlar’daki yeni sohbet özelliklerini yavaş yavaş kullanıma sunmuştu. Belli başlı ülkelerde kullanıma sunulan Android Mesajlar için RCS özelliği nihayet küresel olarak kullanıma sunuldu. Ayrıca uygulamada uçtan uca şifreleme gibi yeni özelliklerin beta testi de başladı.

Bilmeyenleriniz için RCS, Google’ın Android için Apple’ın iMessage ekosistemine bir rakip oluşturmaya yönelik en son ve en çok düşünülen girişimidir. RCS ile Messenger’daki kullanıcılar daha kaliteli fotoğraflar ve videolar gönderip alınabiliyor, Wi-Fi veya veri üzerinden sohbet edebilir, mesajınızın ne zaman okunduğunu bilir ve tepkilerini paylaşabilirsiniz. Grup sohbetleri, grupları adlandırma, gruplara kişi ekleme ve gruplardan kişi çıkarma özelliği de bu sistemde yer alıyor.

Google ayrıca Mesajlar için yeni güvenlik özelliklerini test ediyor. Uçtan uca şifreleme, Mesajlar’daki uçtan uca şifreleme, RCS görüşmelerinden başlayarak test edilmeye başlandı. Google’ın, beta testi bittikten sonra bu özelliğin gelecek yıl herkesin kullanımına sunması bekleniyor.

Android Mesajlar

Google’ın güvenlik konusundaki tutumu maalesef ki anca anca gelişiyor. Rakibi Apple karşısında rekabet edebilmek için güvenliğe yatırım yapan Google, 2021 yılında gizlilik politikasını tekrar düzenleyecek gibi görünüyor. Android’i ve servislerini daha güvenli hale getirmek isteyen internet devinin bakalım bir sonraki hamlesi ne olacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu