Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobiroller

5G Huawei Telefonların İkinci El Piyasası Yükseliyor

5G destekli Huawei telefonların ikinci el piyasasında fiyat artışı gözleniyor. Bunun nedeni P50 serisinin 5G’den yoksun olması.

Huawei’in geçtiğimiz gün resmi duyurusunu gerçekleştirdiği P50 serisi, kamera başta olmak üzere pek çok özelliğiyle üst segmenti hedeflese de ne yazık ki 5G ağları desteklemiyor. ABD’nin yaptırımları nedeniyle 5G destekli işlemci üretemeyen ya da tedarik edemeyen marka, yoluna 4G destekli işlemciler ile devam etmek zorunda kaldı. Bu durum özellikle Çin’de ilginç bir duruma neden oldu. Ülkedeki 5G destekli bazı ikinci el Huawei telefonların fiyatlarında ciddi bir artış yaşanmaya başladı.

İkinci el 5G Huawei akıllı telefon modelleri için fiyat artışı, kullanıcıların Çin’de ikinci el ürünleri alıp satmalarına olanak tanıyan popüler bir çevrimiçi pazar yeri olan Zhuanzhuan Group tarafından gözlemlendi. Bir akıllı telefonun piyasadaki değeri genellikle ilk piyasaya çıkış tarihinden sonra düşer. Ancak şimdi, Çinli teknoloji devinin eski 5G özellikli akıllı telefonlarından bu durumun tersi yaşanıyor.

Huawei Mate 30 Pro

Site tarafından yayınlanan rapora göre 5G modellerinin fiyatları 2021 yılının aaziran ayı başına göre yaklaşık yüzde 3 ila 9 oranında artış gösterdi. Özellikle Mate 40 Pro 5G, ikinci el pazar fiyatlarında en yüksek fiyat artışının yaşandığı telefon oldu. İkinci el Mate 40 Pro’nun Temmuz 2021’in sonundaki fiyatı yaklaşık 6.363 Yuan (985$) seviyesine kadar çıktı. Haziran ayı ile kıyaslandığında telefonun ikinci el piyasasında 50 $’lık bir artış söz konusu.

Mate 30 Pro 5G modelinde de benzer şekilde bir fiyat artışı söz konusu. Telefonun ikinci el piyasası geçen aya oranla yaklaşık 45 $ artmış durumda. Analistler, eski telefonlarda yaşanan fiyat artışına yol açan bir dizi faktör olduğunu ve bunlardan birinin yalnızca P50 serisinin 4G desteğiyle piyasaya sürülmesi olduğunu ekledi. Tabii 5G desteğinin olmaması akıllı telefonların daha düşük bir fiyattan satışa sunulacağı anlamına da geliyor. Çin, iki yıldır 5G bağlantısını kullanmakta. Bakalım P50 serisinde 5G ağ desteğinin olmaması satışları nasıl etkileyecek?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu