Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji Haberleri

Samsung GPU için sona gelindi! ”Olağanüstü bir performans” geliyor

Samsung  GPU işlemcisi için artık geri sayıma geçildi diyebiliriz. Samsung’un anavatanından gelen son gelişmeler Samsung’un Exynos işlemcilerle birlikte kullanmak için geliştirdiği mobil GPU çalışmalarında son aşamaya gelindiğini aktardı.

İlk Samsung GPU hazır!

Samsung’un uzun zamandır kendi mobil GPU birimini geliştirdiği biliniyor. Ancak çalışmaların bekleneni verememesi Samsung’u ARM Mali GPU’lara mecbur kıldı. Exynos işlemcilerle CPU tarafında önemli gelişmeler kaydeden Samsung, GPU tarafındaki son testlerle gelen haberlere göre beklenen performansı yakalamış durumda. Hatta rapora göre GPU’nun “olağanüstü performans” sunduğu ve hem akıllı telefonlarda ve hem de dizüstü bilgisayarlarda kullanılacak.

Samsung GPU
Samsung GPU

Samsung’un ilk mobil GPU’su daha önce Nvidia’da PC grafik departmanında çalışan kıdemli mühendislerden Chien-Ping Lu tarafından sıfırdan inşa edildi. Analist Jon Peddie, GPU hakkında 10 yıllık bir sürecin artık bittiğini ve Samsung’un CPU/GPU geliştirmeleriyle artık Apple A serisi işlemcilerin performansını yakalayacağını bildirdi.

Apple malumunuz yıllardan beri kendi CPU ve GPU tasarımlarını kullanıp iyi bir yazılım entegrasyonu ile  en iyi işlemci performanslarını ortaya koymayı başarıyor.

Samsung’un ilk mobil GPU’su gelecek yılın başında tanıtılacak Galaxy S10 ya da bir süredir dillendirilen şirketin ilk oyun odaklı telefonunda kullanılacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu