Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei P30 için HarmonyOS 2.0 Müjdesi Verildi!

Çinli Huawei, bugün merakla beklenen müjdeyi patlattı. Huawei P30 için HarmonyOS 2.0 güncellemesinin yakında geleceği resmen açıklandı.

Amerika’nın yaptırımlarına rağmen büyümesine hızla devam eden Huawei, bu süreçte Android’in rakibi HarmonyOS’i tanıtmıştı. Çinli firma bugün de Huawei P30 için HarmonyOS 2.0 güncellemesinin geleceğini resmi olarak açıkladı.

Edinilen bilgilere göre Huawei, yeni işletim sistemini ilk olarak Mate X2, Mate 40 ve P40 serisine sunacak. Sonrasında ise P30 gibi eski modellere bu işletim sistemi kademe kademe gelecek. Ayrıca Huawei P50 ailesinin HarmonyOS 2.0 varyantının da olacağını belirtelim.

Sızdırılan ekran görüntüsü, Huawei P30 Pro’nun daha önce EMUI 11 olarak tanımlanan ancak şimdilerde ise HarmonyOS 2.0 olarak isimlendirilen çekirdeği bizlere gösteriyor. Bu da telefonun yeni işletim sistemine güncellenebileceğinin en büyük kanıtı. P30’un yanı sıra, Huawei P40 Pro da aynı HarmonyOS çekirdeği ile ortaya çıktı. Bunların her ikisi de, bu telefonların HarmonyOS testine hazırlandığını gösteriyor.

Huawei P30 için HarmonyOS

Tüm yaptırımlara rağmen GMS yerine HMS’yi sunan, yeni işletim sistemi yazan ve ekosistem oluşturarak Apple olma yolunda ilerleyen Huawei, bu yıla da damgasını vuracak gibi görünüyor. Özellikle yazılım tarafındaki atakları ile Google’ı pişman etmek isteyen Huawei, aynı performansı kamera tarafında da sergileyecek.

Leica ile işbirliği yapan Huawei, bu işbirliğini P50 Pro Plus ile arşa çıkaracak. DxOMark’ta Mi 11 Ultra’nın tacını almasını beklediğimiz P50 serisi bakalım beklendiği gibi bombastik bir telefon olacak mı?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu