Akıllı TelefonAndroidGenelQualcomm

Snapdragon 8 Gen 3 İçin Anlaşmalar Yapılıyor

Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisinin üretim hattını büyük ölçüde TSMC’ye emanet edecek. Bir kısım ise Samsung tarafından üretilecek.

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 yonga seti, 2024 yılında çıkış yapacak Android amiral gemisi telefonların büyük bölümüne güç verecek. Yeni bir rapora göre çip tasarımcısı maliyetleri azaltmak için işlemciyi hem Samsung hem de TSMC’den temin edecek. Ancak raporda Tayvanlı çip üreticisi TSMC’nin yüzde 80 ile aslan payını alacağı kaydediliyor.

Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 3 İçin Tercihini Yaptı

Business Next sitesinin raporuna göre TSMC’nin 3nm işlem düğümünün verim oranının yaklaşık yüzde 60-70 ve hatta bazı durumlarda yüzde 80 civarında olduğu belirtiliyor. Üretim sürecinde verim oranını etkileyen birçok parametre olduğu için değişken oranlar yakalanması doğal karşılanıyor. 3nm GAA gofretinden mevcut verim oranının %60-70 olduğu tahmin ediliyor, ancak TSMC bir şekilde %75-80 arasında bir verim oranı elde etmeyi başarıyor. Raporun sağladığı veriler doğru ise hem Apple hem de Qualcomm, yeni nesil yonga setleri olan A17 Bionic ve Snapdragon 8 Gen3 ile nakliye sorunları yaşamayacak.

Samsung’un ABD şirketi Silicon Frontline Technology ile ortaklık yapmadan önce yaklaşık %20’lik bir getiri oranı elde ettiği bildirildi. Snapdragon 8 Gen3 siparişlerinin çoğunluğunun TMSC tarafından karşılanmasının nedeni muhtemelen bu. Ayrıca Samsung şu anki deneme üretimlere göre sadece yüzde 10’lık bir verimlilik yakalayabildi.

Qualomm, bu üretim süreciyle ilişkili ek maliyetlerin ve karmaşıklıkların bir sonucu olarak, yonga seti başına fiyatı artırmak zorunda kalabilir. Bu da Snapdragon 8 Gen3 destekli akıllı telefonların Snapdragon 8 Gen 2’ye kıyasla biraz daha pahalı olacağı anlamına gelir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu