Akıllı TelefonAppleCep TelefonuGenelGüncel Teknoloji HaberleriGüncellemeGüvenlikiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

iOS 14 için jailbreak geliştirilmeye başlandı!!! Bu ne hız yiğidim.

Bazı geliştiriciler, henüz üç gün önce tanıtılan ve kullanıma sunulan iOS 14 için, jailbreak’i geliştirmeye başladı. Beklenenden erken gelecek.

ABD’li teknoloji devi Apple, bu haftanın başlarında gerçekleştirdiği WWDC 2020 etkinliği ile,akıllı cihazları için yeni işletim sistemlerini duyurdu. Tabi bunların arasında en çok merak edilen de iOS 14 sürümü oldu. Apple, Android’den alıntı yaptığı bazı özellikler ile, yeni işletim sistemi iOS 14’ü  de bu hafta duyurdu  ve bazı kullanıcılarına sundu. Ardından Checkra1n adındaki bir geliştirici, henüz beta aşamasında olan bu iOS 14 sürümü için jailbreak çalışmalarına başladığını, Twitter’dan yaptığı bir paylaşım ile duyurdu.

Yukarıda da gördüğünüz gibi iOS 14, jailbreak’i sorunsuz bir şekilde çalıştırmayı başardı. Bu da demek oluyor ki geliştiriciler, merakla beklenen jailbreak’i beklenenden daha önce kullanıma sunacak.

Ancak jailbreak‘in piyasaya getirilme sürecinde checkra1n ekibinin uğraşması gereken birçok çok şey var. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz haftalarda bazı ekran görüntüleri sızdırıldı. Sızdırılan bu ekran görüntüleri, Apple’ın sistem açıklarını engellemek için çalıştığını ortaya koyuyor. Tabi bu sistem açıklarının içinde jailbreak‘ta yer alıyor. ABD’li şirket söylentilere göre yeni çalışmaları ile jailbreak’ın önüne geçmeye başlayacak. Bakalım geliştiriciler bu durum karşısında nasıl bir önlem alacak? Bekleyip görelim.

Son olarak iOS 14, resmi olarak Ağutos ayında piyasaya sürülecek. İlk jailbreakin‘de bu kararlı sürüm ile geleceği iddia ediliyor. Bakalım zaman bize ne gösterecek?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu