AppleGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Apple M3 Pro ve Max İşlemciler Üzerinde Çalışıyor

Apple’ın devrim yaratan işlemcilerine tam gaz devam edeceği ortaya çıktı. Apple M3 Pro ve Max önümüzdeki yıl bizlerle birlikte olabilir.

Intel ve AMD’ye büyük göz dağı veren Apple M serisi işlemcilerin devamının geleceği ortaya çıktı. Apple M2 ile karşımıza geçtiğimiz aylarda çıkan Cupertinolu firmanın şimdilik hedefleri belli olmaya başladı. iMac Pro serisinde kullanılması beklenen Apple M3 Pro ve Max yonga setlerinin yakında geleceği ortaya çıktı.

Profesyonellere hitap edecek olan bu yonga seti sunacağı performans ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaracak gibi görünüyor. 24 inç büyüklüğündeki iMac modelinin de önümüzdeki yıl bu yonga seti ile güncelleneceği söyleniyor. Ancak Max modelinin sadece Pro modelinde kullanılması bekleniyor.

Şimdilik Apple’ın yeni yonga setinin özellikleri bilinmiyor. Ancak Apple bu yongaları iMac modellerinde kullanacağı için verimlilikten çok performansa odaklanacak gibi görünüyor. Farklı yapılandırmalar ile gelecek olan yeni yongaların 1 TB’a kadar RAM’i desteklemesi de söz konusu.

Apple M3 Pro
Apple M3 Pro

Apple’ın ARM mimarisinin geleceğini şekillendirmesi oldukça ilginç. İşi yonga seti üretmen olan Intel ve AMD’nin bu alanda hala elle tutulur bir performans sergileyememesi oldukça üzücü. Windows’a bağlı kaldıkları için Intel ve AMD daha uzun süreler ARM’a geçemeyecek. Windows’un yapısından dolayı maalesef ki ARM’ın geleceği baltalanacak. Umarız Microsoft da artık Apple gibi geleceğin bu alanda olduğunu görür ve ARM’a geçiş yapar.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu