Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 12 Şarj Cihazı MagSafe Öldürüyor! Şaka Değil!

iPhone 12 ile gelen şarj cihazı MagSafe için korkunç iddia ortaya atıldı. Apple’ın da kabul ettiği bu sorun teknoloji dünyasını çalkalayacak.

Heart Rhythm dergisindeki bir makale, Apple’ın iPhone 12 ve MagSafe onaylı aksesuarlarının tıbbi cihazlarla etkileşime girebileceğini ortaya çıkardı. Apple sorunu kabul etti ve konuyla ilgili bilgileri paylaşan bir açıklama yayınladı.

4 Ocak 2021 tarihli Heart Rhythm dergisindeki makale, MagSafe teknolojisinin bir parçası olan iPhone 12’deki yeni mıknatısların kalp pilleri gibi tıbbi olarak implant edilmiş cihazlara müdahale edebileceğini iddia etti. Bu, potansiyel olarak bu cihazlarda hassas sensörler ve elektromıknatıslar kullandıklarından sorunlara yol açabilir.

İmplant edilmiş kalp pilleri ve defibrilatörler gibi tıbbi cihazlar, yakın temas halindeyken mıknatıslara ve radyolara yanıt veren sensörler içerebilir. Bu cihazlarla herhangi bir olası etkileşimden kaçınmak için iPhone’unuzu ve MagSafe aksesuarlarınızı cihazınızdan güvenli bir mesafede yani  30 cm’den fazla uzakta tutmaya özen gösterin. Ancak özel durumlar için doktorunuza ve cihaz üreticinize danışmanız gerekiyor.

MagSafe

Ayrıca, Tüm MagSafe aksesuarları mıknatıs içerir ve Şarj Cihazı ve Duo Şarj Cihazı radyo içerir. Bu mıknatıslar ve elektromanyetik alanlar tıbbi cihazlarda parazite neden olabilir.

Apple, iPhone 12’nin önceki iPhone modellerinden daha fazla mıknatısa sahip olmasına rağmen, tıbbi cihazlarda daha büyük bir manyetik girişim riski oluşturmadığını savunuyor. Apple’ın iPhone güvenlik bilgileri hakkında daha fazla bilgi için burayı tıklayabilirsiniz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu