Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

MIUI 13 Güncellemesi Türkiye’de Satılan Üç Model İçin Başladı

MIUI 13 güncellemesi bugün üç yeni model için dağıtıldı. Xiaomi bugün itibariyle güncelleme dağıtımında yeniden vites yükseltiyor.

MIUI 13 güncellemesi gün içerisinde Xiaomi’nin üç popüler telefonu için yayınlandı. Bunlardan ilki bir süre önce Türkiye pazarına giriş yapan Xiaomi 11 Lite 5G NE. Orta üst segment telefon için yayınlanan güncelleme Android 12 tabanlı olup MIUI 13.0.5.0 SKOEUXM sürüm numarasını taşıyor.

Güncelleme detaylarına bakıldığında yazılımın kararlı olduğu görülüyor. Fakat Xiaomi bu güncellemeyi her zaman olduğu gibi ilk etapta sınırlı sayıda kullanıcı ile buluşturuyor. MIUI 13 güncellemesinde herhangi bir hata tespit edilmediğinde daha geniş kitlelere aktarılacak.

Bugün itibariyle güncelleme alan bir diğer model ise Xiaomi Mi 10 oldu. Xiaomi’nin iki yaşında olan amiral gemisi telefonu için Android 12 tabanlı MIUI 13 dağıtımı ilk kez Çin’de başladı. MIUI 13.0.2.0 SJBCNXM sürüm numarasını taşıyan güncellemenin küresel çaptaki dağıtıma sunulması mart – nisan ayını bulabilir.

Gelelim bugün itibariyle güncelleme alan son modele. Xiaomi’nin yine ülkemizde satışta olan popüler telefonlarından Xiaomi Mi 11 Lite 4G için MIUI 13 dağıtımı başlamış durumda. Android 12 tabanlı güncelleme 2.9 GB büyüklüğünde olup, kullanıcılara OTA (şebeke) üzerinden ulaştırılıyor. Güncelleme MIUI 13’ün sunduğu kapsamlı yeniliklerin yanında Ocak 2021 Google güvenlik düzeltme ekini içeriyor.

MIUI 13 güncellemesinde öne çıkan yenilikler  yeni yazı tipi, yeni işlevsel widget’lar, yeni duvar kağıtları, yeni bir kontrol merkezi paneli, daha hızlı uygulama açılışları şeklinde sıralanıyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu