Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Alexa.com Kapanıyor! Para Yatırıp Rank Yükseltenlerin Gözü Yaşlı!

Sitelerin istatistikleri hakkında homojen olmasa da bilgi veren Alexa.com için yolun sonu görüldü. Site çok yakında kepenkleri kapatıyor.

Web sitelerinin istatistikleri hakkında Premium kullanıcılarına detaylı bilgiler sunan Alexa.com için kötü haber geldi. Alexa bugün verdikleri hizmetinin 1 Mayıs 2022‘de kapatacaklarını açıkladı. Rank yani sıralama hakkında çok da homojen olmayan bilgiler veren bu site, genel geçer kabül görmüştü. Ancak son dönemde bu sitenin manipüle edilebileceği söyleniyordu. Tabii bu söylentiler ne kadar doğru bilinmez.

Ancak aldığımız duyumlara göre site trafiği bizim trafiğimizin kat ve kat daha altında olan siteler bizden kat ve kat önde yer alıyordu. Bunun Alexa’dan premium üyelik almakla alakası olduğu söyleniyordu. Tabii bunların iddia olduğunu belirtmekte fayda var.

Alexa konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada;

“Merhaba,

Yirmi beş yıl önce Alexa Internet’i kurduk. Bugün, yirmi yılı aşkın bir süredir dijital kitlenizi bulmanıza, erişmenize ve dönüştürmenize yardımcı olmaktan sonra, 1 Mayıs 2022’de Alexa.com’u kapatacağımızı duyuruyoruz. Bizi içerik için ilk başvuru kaynağınız yaptığınız için teşekkür ederiz. Araştırma, rekabet analizi, anahtar kelime araştırması ve çok daha fazlasını sizlere sunduğumuz için memnunuz.

Sizleri müşteri olarak görmekten gurur duyuyoruz.

İçtenlikle teşekkür ederim,

Alexa.com Ekibi” ifadesini kullandı.

Alexa’nın ne oldu da kepenkleri indirme kararı aldığı bilinmiyor. Alexa’nın kapatılması ile diğer istatiksel veri sunan sitelerin yükselişe geçeceği ortada. Bakalım yakında hangi site genel geçer kabul gören veriler sunacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu