Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSonyTeknoloji

Sony Xperia L4 yola çıktı! Bu özelliklerle işi zor ama

Ülkemizde mobil pazarda çekilen Sony yeni nesil ama pekte yeni olmayan Sony Xperia L4 ile Çinli rakiplerine kafa tutmak istiyor. Peki tutabilir mi?

Sony Türkiye pazarında oldukça önemli bir üreticiyken yanlış ürünler ve yanlış yönetim sonrasında mobil bölümünü kapatmak zorunda kaldı. Neyse ki o dönem Sony’nin başındaki hanımefendi istese de başarısız edemeyeceği bir firmaya (Google) geçti de sektör rahat etti. Sony gibi bir markanın başarısız olmasında hem yerel hem de global yöneticilerin büyük bir payı var. Bu durumu lehine çevirmek isteyen Sony orta segment pazarında şansını arıyor. Sony Xperia L4 ile orta segment pazarında Çinli üreticilerin karşısına çıkmak isteyen Japon üretici başarılı olabilir mi?

Evet, başarıl olabilir ama güncelleme ve fiyat tarafında en iyiyi sunabilmeli. Zira Xperia XA ve Ultra serilerinden başı ağrıyan binlerce tüketicinin Sony markasına tereddüt ile yaklaşacağı ortadaki bir gerçek. Kalite denince akla gelen ilk markalardan birisi olan Sony’nin televizyon ve mobil tarafta bu kadar başarısız olmasının sebebini yönetim kurulu nerede arıyor anlamak mümkün değil.

Peki yeni telefon bize ne sunacak? Açıkçasını söylemek gerekirse MediaTek Helio P22 üzerine kurulu bir ekosistemden bahsediyoruz. Telefonun en önemli detaylarından birisi ise 21:9 ekran kasa oranı. Sony bu ekran kasa oranında ısrar etmeye devam ediyor. Mart ayında satışa sunulacağı söylenen telefonun fiyatı henüz belli değil ama özellikleri ortaya çıktı.

Sony Xperia L4 teknik özellikler

  •  6,2 inç boyutunda 21: 9 ekran kasa oranında 1600x720p HD+ LCD ekran
  • MediaTek Helio P22 yonga seti
  • 64GB Arttırılabilir Hafıza
  • 3GB RAM
  • Arkada 13 megapiksel ve 2 megapilksel, önde 8 megapiksel kamera
  • 3580 mAh pil gücü

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu